Friday, November 15, 2019

News updates 06/07/67 11

Ornament is een kunst die wordt geassocieerd met meten en tellen. De motieven en compositiestructuur laten zien dat de meest geliefde van de oudste boeren die in West- en Centraal-Azië woonden, de nummers "drie" en "vier" waren. Cijfers in de vorm van een vierkant of een compositie van deze vorm, opgebouwd uit vier driehoeken, figuren van vogels of dieren, komen veel voor. Die aandacht voor de vorm van de vierhoek was niet toevallig. Dus beeldden ze de ruimte van de aarde, velden, reservoirs af. Bedenk dat de huizen hetzelfde plan hadden.

De aarde is een vlak met vier oriëntatiepunten, zijden rechts en links, voor en achter een persoon. Het startpunt is het centrum, dat de mensen van elk dorp zichzelf beschouwen. De vier oriëntatiepunten worden ook geassocieerd met de vier hoofdrichtingen - noord, zuid, oost en west, die ze leerden te bepalen door de beweging van de hemellichamen.

Verticaal is de wereld verdeeld in drie zones: de top is de lucht, waar de hemellichten leven, de wolken waaruit hemels water stroomt; de middelste wereld is de aarde met alles wat erop leeft, en in het midden, nogmaals, is "uw dorp", "wij"; ondergronds ligt de onderwereld - de plaats van leven van de doden, die echter ook naar de hemel kunnen gaan. Het beeld van de wereld met zeven belangrijke oriëntatiepunten en zones - vier horizontaal, drie verticaal - werd belichaamd in de structuur van dingen, de indeling van huizen. Ook rituele handelingen kwamen ermee overeen.

Natuurlijk begrepen mensen de wereld niet als een geometrische figuur zoals een kristal. Alle zones van de wereld werden bewoond door wezens die verschillende eigenschappen hadden en mensen anders behandelden. Het belangrijkste werd beschouwd als hun dorp of een groep dorpen, waarvan de inwoners verwant waren. Rondom woonden andere mensen, naaste en verre buren. Hoe verder van "hun" land, hoe gevaarlijker mensen werden. Ze kunnen vijandig zijn, zoals de geesten en wilde dieren die hun land bewonen. Net als geesten en beesten konden ze speciale, gevaarlijke eigenschappen hebben en werden ze als niet helemaal menselijk beschouwd. In dit verband kunnen we ons herinneren dat tot voor kort, in de Middeleeuwen, de inwoners van Europa serieus geloofden dat mensen met hondenkoppen in afgelegen gebieden van de aarde woonden.
https://all-andorra.com/porsche-sayenne-hamann-from-bulgaria-white-version/
https://all-andorra.com/mclaren-12c-yellow-bullet/
https://all-andorra.com/ferrari-enzo-keys/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-c63-amg-estate/
https://all-andorra.com/porsche-cayenne-enco-exclusive-black/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-brabus-g63-6x6/
https://all-andorra.com/shelby-cobra-daytona-csx-9000/
https://all-andorra.com/lamborghini-murcielago-blue/
https://all-andorra.com/lamborghini-diablo-purple/
https://all-andorra.com/aston-martin-db9-james-bond-cars/
https://all-andorra.com/mclaren-mp4-12c-black-bullet/
https://all-andorra.com/ferrari-f40-red-color/
https://all-andorra.com/morgan-aero-super-sports-grey-cabriolet/
https://all-andorra.com/lotus-340r-grey-cabriolet/
https://all-andorra.com/american-cars-white-chevrolet-camaro-ss/
https://all-andorra.com/american-cars-black-chevrolet-corvette-zr1/
https://all-andorra.com/aston-martin-v8-vantage-white-color/
https://all-andorra.com/aston-martin-v8-vantage-n400-roadster-1-grey/
https://all-andorra.com/bentley-continental-flying-spur-black/
https://all-andorra.com/marcos-mantara-spyder-green-cabriolet/
https://all-andorra.com/bugatti-veyron-black-hypercar-with-1001-hp/
https://all-andorra.com/porsche-911-gt1-996-white-copy-with-690-hp/
https://all-andorra.com/concept-cars-hartung-sparta-made-in-andorra-1400-hp/
https://all-andorra.com/lamborghini-espada-400-gte-1972-350-hp/
https://all-andorra.com/chevrolet-corvette-c3-yellow-cabriolet/
https://all-andorra.com/bbs-motorsport-wheel/
https://all-andorra.com/alfa-romeo-8c-red-coupe/
https://all-andorra.com/ferrari-458-speciale-red-copy/
https://all-andorra.com/suzuki-hayabusa-gsx-1300-432-km-h/
https://all-andorra.com/aston-martin-dbs-volante-green-cabriolet/
https://all-andorra.com/fiat-126-p-yellow-color/
https://all-andorra.com/bentley-continental-gts-speed-black-color/
https://all-andorra.com/ferrari-512-tr-red-copy-with-428-hp/
https://all-andorra.com/bmw-r-ninet/
https://all-andorra.com/skoda-octavia-rs-white-wagon/
https://all-andorra.com/porsche-cayenne-magnum-by-techart-560-hp/
https://all-andorra.com/american-cars-chevrolet-camaro-rs-with-407-hp/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-g-500-v8-blue-4x4/
De leiders en adel van de stammen die in contact kwamen met de staten begonnen aanzienlijk te verschillen van hun medestammen.Voor de Scythische leiders maakten Griekse juweliers prachtige gouden vaten, sieraden voor wapens en jurken voor hun vrouwen. Deze items zijn nu te zien in musea. Een bijzonder rijke collectie bevindt zich in de Gouden Bergkamer van de Hermitage. Deze dingen verbeelden niet alleen scènes uit Griekse mythen, maar ook personages uit Scythische legendes.

De boeren die de eerste staten creëerden, waren vrij vreedzame mensen. In die tijd waren er geen metalen zwaarden, geen helmen, geen harnassen. Het leven van de volkeren van Europa in het II-I millennium voor Christus was anders. Landbouw en veeteelt zorgden niet overal voor voldoende voedsel. Verzamelen in de bossen en jagen bleven daarom van groot belang. Er was veel vraag naar bont, metalen, steen en vervolgens naar slaven in de staten van de Middellandse Zee. Dit alles werd een begeerlijke prooi. Beroving van naaste en verre buren werd beschouwd als een behoorlijk waardige bezigheid voor upk.
Eerste geschiedenisles in het zesde leerjaar. De leraar vertelt over het Oude Oosten; hij spreekt over de wreedheid van koningen en het gebrek aan rechten van slaven, over de klassenstrijd en opstanden van de onderdrukten. Er zal enige tijd verstrijken en één ding zal vast in de herinnering van schoolkinderen blijven: slaven en slavenhouders, onderdrukten en onderdrukkers leefden in het Oude Oosten, en in die zin was de oude oosterse samenleving later niet anders dan anderen. Het was gewoon niet zo ontwikkeld als de samenlevingen van het oude Griekenland, Rome of middeleeuws Europa, meer achterlijk. En als het achteruit is, betekent dit dat het niet zo interessant is.


schip van de doden
Als je zo'n idee hebt van de geschiedenis van het Oude Oosten, dan is het erg eenzijdig en onvolledig. Natuurlijk hebben degenen die in de grote steden wonen geluk en kunnen ze naar een goed museum gaan. De eerste zalen van dergelijke musea zijn altijd gewijd aan het Oude Oosten: het was tenslotte in deze delen dat de geschiedenis van de mensheid begon. Hoe mysterieus zien de speciaal verduisterde zalen eruit, wat voor ongewone stenen figuren steken uit de muren! Het lijkt erop dat we het rijk van geheimen en oude wijsheid betreden. We kijken naar prachtige hekserij-amuletten in de vorm van kevers en vogels, gemaakt door bekwame steenhouwers, kleitabletten bedekt met spijkerschrift...

Als ouders de kinderen vertellen over de oude landen en de volkeren die ze bewoonden, dan zal de herinnering aan dit bezoek aan het museum nog lang bijblijven.

De namen van landen en staten die in de oudheid in het Oosten bestonden zullen worden herinnerd: Egypte, Syrië, Fenicië, Judea, het Hettitische koninkrijk, Urartu, Assyrië, Sumer en Babylonië, Elam, Perzië, India en China. Tabletten op museumexposities zullen de aandachtige bezoeker vertellen dat de oude oosterse geschiedenis begon rond 3000 voor Christus, toen de eerste staten ontstonden in de valleien van de Nijl en de Eufraat, en voortduurde in Klein-Azië en Egypte tot de Macedonische verovering in de 4e eeuw. v.Chr. (zie art. "Filips II en Alexander de Grote"), en in India en China - tot de III-V eeuw. AD, toen feodale relaties vorm begonnen te krijgen.

Maar zelfs deze ideeën over de geschiedenis van het Oude Oosten zijn onvolledig. Een schoolboek laat de ene kant zien, een halfdonkere museumzaal de andere, maar deze helften vormen geen geheel, compleet beeld. De wereld van het Oude Oosten blijft vreemd en onbegrijpelijk, van welke kant we er ook naar kijken. We houden ervan om beweging, ontwikkeling in de geschiedenis te zien, om de acties van heldere, uitstekende persoonlijkheden te observeren; hier lijken alle koningen en heersers hetzelfde gezicht te hebben, het leven stroomt steevast van eeuw tot eeuw, bijna zonder breuken, ups en downs. Van tijd tot tijd keert de geschiedenis zelfs terug naar het verleden; het lijkt alsof het langs een cirkelvormig pad beweegt dat voor eens en voor altijd is aangelegd.
https://all-andorra.com/honda-nsx-targa-294-hp/
https://all-andorra.com/ford-gran-torino-red-classic/
https://all-andorra.com/fiat-500-1948-black-red/
https://all-andorra.com/ktm-x-bow-240-hp/
https://all-andorra.com/ford-mustang-shelby-cobra-gt-500-2005-507-hp/
https://all-andorra.com/ferrari-f12-grey-berlinetta-with-740-hp/
https://all-andorra.com/chevrolet-corvette-zr-1-red-copy-with-647-hp/
https://all-andorra.com/chevrolet-corvette-zr-1-yellow-targa/
https://all-andorra.com/chevrolet-corvette-zr1-yellow-cabriolet-with-647-hp/
https://all-andorra.com/bmw-2002-back/
https://all-andorra.com/lamborghini-lp570-superleggera-570-hp/
https://all-andorra.com/wiesmann-gt-mf5/
https://all-andorra.com/bmw-m3-e30-red-copy/
https://all-andorra.com/ferrari-275-gtb-yellow-color/
https://all-andorra.com/ferrari-348-tb-red-copy-on-a-bw-landscape/
https://all-andorra.com/subaru-svx-hihan-white-copy/
Historici spreken vaak over de "stagnatie" en "achterlijkheid" van oude oosterse samenlevingen. Maar geschiedenis is geen Formule 1-race, als je op het podium zit met een blikje Coca-Cola in je handen, en kleurrijk versierde landen en volkeren brullend, rook en brul voorbij razen. Als we alleen op zoek zijn naar entertainment in de geschiedenis, dan kunnen we het vergelijken met autoracen, en met een computerspel waarin er altijd een winnaar en een verliezer is. Maar als we onze verre voorouders willen begrijpen, om de erfenis die we van hen hebben ontvangen onder de knie te krijgen, is het beter om de verdeling van volkeren in geavanceerde en achterlijke, winnaars en verliezers onmiddellijk op te geven.

Bovendien is de kwestie van de winnaars in de West-Oost-race nog verre van opgelost. Tijdens de eerste 14 eeuwen van onze jaartelling lag het wereldcentrum ongetwijfeld niet in Europa, maar in China; tot de XIII-XIV eeuw. qua ontwikkeling nauwelijks onderdoen voor Europese landen en India. Maar zowel India als China hadden tegen die tijd al een geschiedenis van drieduizend jaar achter de rug. Betekent dit dat de "stagnatie" van de oude oosterse samenlevingen hen er niet van weerhield om gedurende lange tijd de economische, technische en culturele superioriteit over de "ontwikkelde" Europese volkeren te behouden?

De eenvoudigste verklaring voor de kenmerken van de geschiedenis van het Oude Oosten werd lang geleden gevonden: de Grieken en Romeinen waren meer getalenteerd dan de volkeren van Egypte en Babylonië, dus streefden ze naar iets nieuws, ontwikkelden en in het Oude Oosten raakten ze gewend tevreden te zijn met wat al bereikt en bekend was. Maar dit is niet waar. De Sumeriërs en Egyptenaren waren niet minder natuurlijk begaafd dan de Grieken. Om dit te zien, kijk maar naar de grote piramides, die veel beter bewaard zijn gebleven dan de Griekse gebouwen. Maar de Griekse tempels zijn twee millennia jonger dan de piramides! De oude architecten, die slechts vier rekenkundige bewerkingen bezaten en uitsluitend vertrouwden op ervaring en instinct, waren in staat om de meest complexe constructies te bouwen waar elke moderne ingenieur jaloers op kan zijn. En met de onuitputtelijke fantasie van de makers van oude oosterse mythen en legendes, is alle vindingrijkheid van moderne schrijvers en filmmakers niet te vergelijken. Laten we niet vergeten dat het in de oude oosterse landen was dat alle belangrijke soorten schrift werden uitgevonden en ontwikkeld, en de Grieken leenden en verbeterden later alleen de meest succesvolle van deze variëteiten - de Fenicische letter.
https://all-andorra.com/renault-clio-sport-v6-255-hp/
https://all-andorra.com/cadillac-series-62-club-coupe-1945/
https://all-andorra.com/bmw-2002-white-and-blue/
https://all-andorra.com/porsche-cayman-s-320-hp/
https://all-andorra.com/ferrari-f40-red-copy-in-ordino/
https://all-andorra.com/renault-maxi-5-turbo/
https://all-andorra.com/bentley-continental-gtc-w12-575-hp/
https://all-andorra.com/ferrari-f12-berlinetta-monaco/
https://all-andorra.com/bmw-m6-white/
https://all-andorra.com/maserati-4200-gt-blue-copy/
https://all-andorra.com/dodge-viper-red-coupe-2009/
https://all-andorra.com/ferrari-f430-white/
https://all-andorra.com/ferrari-enzo-red-version/
De volkeren die als eersten in de geschiedenis machtige staten en luxueuze tempels, boeken en irrigatiekanalen creëerden, verdienen zowel belangstelling als respect van hun nakomelingen. Hun eigenaardigheid lag in het feit dat ze al hun creatieve krachten, al hun natuurlijke talenten, niet zozeer aan het uitvinden van iets nieuws besteedden, maar aan het handhaven van de gevestigde ordes die vanaf de eeuw waren gevestigd.

Laten we ons voorstellen hoeveel moeite er moest worden gedaan om de eerste kleine centra van een hoge cultuur van landbouw en staat intact te houden. Natuurrampen, mislukte oogsten, invallen door halfwilde en op prooi beluste buren dreigden allemaal de flikkerende vlammen te doven van nieuwe gewassen die opkwamen in de grote rivierdalen vanaf ongeveer 3000 voor Christus. En hoeveel van deze "lichten" zijn voor eens en voor altijd gedoofd? Het exacte aantal zullen we nooit weten. Bedenk dat de meeste oude oostelijke staten zich bevonden in die delen waar zelfs nu nog orkanen, overstromingen en aardbevingen elk jaar duizenden mensenlevens eisen. Tegenwoordig komen buren en de hele internationale gemeenschap de getroffen volkeren te hulp. Vijfduizend jaar geleden kon in dergelijke gevallen niets goeds van buren worden verwacht, en het was beter om je van tevoren voor te bereiden op regenachtige dagen. Alleen de meest voorzichtige, voorzichtige en georganiseerde mensen overleefden - degenen die alle voedselvoorraden op één veilige plek verzamelden, onvoorwaardelijk hun leiders gehoorzaamden en de gevestigde gewoonten volgden. De volkeren van het Oude Oosten leefden met een constant gevoel van angst en angst voor morgen, dus hun favoriete tijdverdrijf was waarzeggerij over de toekomst (de Grieken en Romeinen erfden een passie voor waarzeggerij van de Egyptenaren en Syriërs). Ze raadden alles: op de botten en ingewanden van geofferde dieren, op speciale kaarten, onderzochten ze zorgvuldig de richting van de vlucht van vogelzwermen, de locatie van de sterren aan de hemel. Iedereen raadde het: de formidabele Assyrische koning Assarhaddon en de heersers van de oude steden aan de Gele Rivier, de Fenicische priesters van de verschrikkelijke god Baal en de nobele Iraanse samenzweerders die van plan waren de bedrieglijke koning van de troon te verwijderen. Een intense interesse in wat er morgen zal gebeuren, in wat er zou moeten gebeuren, toont aan dat het leven in het Oude Oosten geenszins kalm en onveranderd was. Niemand was er zeker van dat deze 'morgen' überhaupt zou komen; om morgen te ontmoeten, was het vandaag al nodig om veel inspanning en behendigheid te leveren.

We hebben nog steeds weinig idee welke veranderingen er plaatsvonden in de ziel van een persoon die het zwervende leven van een jager en verzamelaar van wilde natuurgeschenken verliet en zijn leven verbond met een stuk land dat hem en zijn gezin voedde. De jager ontweek gemakkelijk de invloed van de vijandige natuurkrachten - het was genoeg voor hem om de plaats van jagen of parkeren te veranderen om ontoegankelijk te zijn voor boze geesten, in het bestaan ​​waarvan hij vast geloofde. De boer, als geketend aan zijn akker, irrigatiekanaal en graanschuur met graan, voelde zich weerloos tegenover alle machten van de wereld, waarvan hij niet wist of ze goed of slecht waren. Vandaag gaf de zon warmte aan de aarde en morgen verbrandde ze de jonge gewassen; rivierwater bracht vandaag leven in de bodem en morgen trad het buiten zijn oevers, overstroomde het de dorpen en doodde het mensen. De uitgestrekte wereld van de natuurkrachten ging open voor de bewoners van de rivierdalen; ze konden deze krachten nu niet ontwijken, daarom moesten ze leren ze te beheersen.
https://all-andorra.com/pagani-zonda-bw/
https://all-andorra.com/porsche-911-purple-color-in-the-mountains/
https://all-andorra.com/abarth-595-competizione-grey-color/
https://all-andorra.com/donkervoort-d8-gto-black/
https://all-andorra.com/koenigsegg-agera-s-1031-hp/
https://all-andorra.com/bmw-m3-2/
https://all-andorra.com/porsche-911-rally-ordino-arcalis/
https://all-andorra.com/ferrari-f12-berlinetta-3/
https://all-andorra.com/triumph-tr4-white-cabriolet/
https://all-andorra.com/fiat-124-red-sport-spider-1971/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-230-sl-white-cabriolet-from-1966/
https://all-andorra.com/porsche-914-blue-targa/
De Sumeriërs, Egyptenaren, Ariërs en Han (oude Chinezen) deden grote inspanningen om de grenzeloze en onbegrijpelijke wereld voor mensen te begrijpen: ze presenteerden deze krachten in de gedaante van goden, gaven de goden namen, bepaalden het karakter van elk van de goden, samengesteld de teksten van gebeden en spreuken, aanroepingen tot de goden. Men moet deze activiteit van de ouden niet ironisch behandelen: de overgang naar een gevestigde landbouw dwong hen immers om zich "open te stellen" voor de wereld, en de wereld viel hen met zo'n kracht aan dat mensen eenvoudigweg hun nieuwe indrukken op de een of andere manier moesten ordenen, anders zouden ze hun druk gewoon niet hebben verdragen. De oude oosterse mens was gedoemd te leven in een wereld die doordrongen was van magie en hekserij, maar magie was niet alleen een manier voor hem om zijn persoonlijke of collectieve verlangens te vervullen - het verlangen om een ​​goede oogst te krijgen of winstgevend te trouwen. Magie was als het ware een scherm, een barrière tussen een persoon die onder het geweer stond van mysterieuze krachten, en deze krachten zelf. Een persoon droeg zijn hele leven een magisch harnas en deed het soms zelfs na de dood niet uit. Het meest complexe begrafenisritueel van de oude Egyptenaren houdt rechtstreeks verband met dergelijke ideeën.

Vooral dicht "magisch harnas" werd gedragen door mensen van wie het leven en de welvaart van volkeren en stammen afhing - koningen en priesters. Zo hadden de Egyptische farao's naast de bekende troonnaam ook een geheime naam, zorgvuldig verborgen voor buitenstaanders; het bewaren van dit geheim was de sleutel tot de vitaliteit en gezondheid van de koning. Volgens de ideeën van de oude Sumeriërs accepteerden de goden alleen offers en gebeden van speciaal gereinigde mensen, dus de lokale priesters verwijderden al het haar op het hoofd en lichaam met speciale verbindingen. Soortgelijke opvattingen bestonden onder de Indiase brahmanen; hun leven werd bepaald door een groot aantal verboden en beperkingen. Ze mochten geen dingen doen die als "onrein" werden beschouwd.
https://all-andorra.com/ferrari-328-gtb-red/
https://all-andorra.com/ru/mersedes-benc-kuzov-196-formula-1-1954-risunok-zhoana-mane/
https://all-andorra.com/formula-1-mercedes-benz-w196-1954-a-painting-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/fr/formula-1-mercedes-benz-w196-1954-un-dessin-de-joan-mane/

https://all-andorra.com/ru/rallijnye-avtomobili-tojota-supra-1993-risunok-zhoana-mane/
https://all-andorra.com/racing-cars-toyota-supra-1993-a-painting-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/fr/toyota-supra-1993-un-dessin-de-joan-mane/

https://all-andorra.com/opel-kadett-l-super-coupe-a-painting-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/fr/opel-kadett-l-super-coupe-un-dessin-de-joan-mane/
https://all-andorra.com/ru/opel-kadet-l-superkupe-risunok-zhoana-mane/

https://all-andorra.com/mercedes-benz-300sl-gullwing-1956-a-painting-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/fr/papillon-mercedes-benz-300sl-ailes-de-mouett-1956-aquarelle-de-joan-mane/
https://all-andorra.com/ru/mersedes-benc-300-sl-krylo-chajki-1956-akvarel-zhoana-mane/
Het begin van de Sumerische geschiedenis bevat veel geheimen. Historici en archeologen hebben veel moeite gedaan om ze te ontrafelen. Nu weten we hoe de Sumeriërs eruit zagen, in welke goden ze geloofden, hoe ze het huishouden leidden, kinderen opvoedden. Archeologen lopen door de straten van oude Sumerische steden en herstellen de locatie van huizen en tempels. Er zijn echter niet minder mysteries. Naarmate de kennis zich opstapelt, rijzen er nieuwe vragen. En de belangrijkste - waar kwamen de Sumeriërs vandaan, waar is hun thuisland?

Het land Sumeri ontleent zijn naam aan een volk dat zich rond 3000 voor Christus vestigde. in de benedenloop van de rivier de Eufraat, niet ver van de samenvloeiing met de Perzische Golf. De Eufraat is hier opgedeeld in talrijke kanalen en armen, die vervolgens samenvloeien en weer uiteenlopen. De oevers van de rivier zijn laag, dus de Eufraat verandert vaak van weg naar de zee. Tegelijkertijd verandert het oude kanaal geleidelijk in een moeras. Kleiheuvels, op enige afstand van de rivier gelegen, worden zwaar verbrand door de zon. De hitte, zware dampen van de moerassen, wolken van muggen dwongen mensen om weg te blijven van deze plaatsen. De benedenloop van de Eufraat trok lange tijd niet de aandacht van boeren en veehouders in West-Azië.

Kleine dorpjes lagen vrij ver van het water, aangezien de Eufraat in de zomer zeer heftig en onverwachts overstroomde, en overstromingen waren hier altijd erg gevaarlijk (de herinnering aan de grote overstromingen is bewaard gebleven in Sumerische legendes). Mensen probeerden niet in de eindeloze rietvelden te gaan, hoewel er zeer vruchtbare gronden onder verborgen waren. Ze zijn gevormd uit slib dat tijdens overstromingen is neergeslagen. Maar in die tijd was het bewerken van deze gronden nog steeds buiten de macht van mensen. Ze wisten alleen hoe ze moesten oogsten van kleine open gebieden, die meer op moestuinen leken dan op velden in hun grootte.

Alles veranderde toen nieuwe, energieke eigenaren verschenen in het land van rivieren en moerassen - de Sumeriërs. Dit is waar de mysteries beginnen. We weten niet waar ze vandaan kwamen naar de lagere Eufraat. In de Sumerische legendes worden alleen de hoge bergen in hun vergeten thuisland genoemd, het pad over zee dat hen naar de monding van de Eufraat leidde, en het eiland in de zee, dat de Sumeriërs niet alleen als hun oude thuisland beschouwden, maar ook de voorouderlijk huis van alle mensen in het algemeen. Het is bekend dat we het hebben over het eiland, dat in de oudheid Dilmun heette, en nu - Bahrein. Er zijn echter geen hoge bergen in Bahrein, dus historici hebben geprobeerd na te gaan of er enige waarheid in deze legendes zit, en gedurende vele jaren zijn er opgravingen uitgevoerd in Bahrein. Het bleek dat er in de oudheid Sumerische nederzettingen en begraafplaatsen op het eiland waren, wat betekent dat de Sumeriërs hier vrij lang hebben gewoond. Helaas dateren deze vondsten uit dezelfde tijd dat de Sumeriërs al in Mesopotamië woonden. Misschien zijn er alleen kleine handelssteden in Bahrein, verbonden met de grote steden aan de Eufraat?
Principality of Andorra
Nearest airport and transport
Political system and Constitution
European history: Andorra
Catalan language. State language of Andorra
SS and pensions
Best education
Andorra economy
Law taxation in Andorra
Offshore company formation in Andorra
Europe immigration. Residence in Andorra
Best banks
Real estate market review
Best investment
Cheap shopping
Andorra relocation guide
Documents for immigration. Application process
Andorra transfer
Traffic report
Governmental and state organizations
Hotels in Andorra. Full list
National cuisine of Andorra. Main dishes
Andorra ski resorts. Full list with discriptions
Longest toboggan in Naturlandia
World best thermal SPA
Best bicycle trip
Ice skating in Canillo
Best museums in Andorra
Ecological tourism in Andorra
Architecture, monuments and sightseeing
Interesting excursions
Where to save money?
Custom rules
Cheap electricity
Around the world
Taxes in Spain
Best Barcelona excursions
Petrol and diesel prices
Emergency services. Police, Fire, Ambulance, Mountain Rescue
Where is free wi fi?
Where to study abroad?
Andorra by bus
Andorra post codes
Best museum of motorcycles
Members of Andorran Government
Andorra Europe
Optimal accommodation process
Mercedes-Benz CLS AMG test drive
European best wines
World best countries
Andorra Spain

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-1

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-2

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-3

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-4

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-5

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-6

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-7

https://groups.google.com/g/all-andorra/c/6z_U-8L8Gfo

https://groups.google.com/g/all-andorra/c/yd6CEPiTQkQ

https://sites.google.com/site/medianewsandpublishing/cities-news-update-11-03-2021

https://vk.com/@toutandorre-news-update-11032021-8

https://groups.google.com/g/all-andorra/c/rLBBQK7cVBk

https://telegra.ph/Countries-news-update-11032021-2-03-11

https://vk.com/@toutandorre-cities-news-update-12032021-1

https://vk.com/@toutandorre-cities-news-update-12032021-2

https://vk.com/@toutandorre-cities-news-update-12032021-3

https://vk.com/@toutandorre-cities-news-update-12032021-4

https://telegra.ph/News-update-13032021-1-03-13

https://telegra.ph/News-update-13032020-6440-03-13

https://telegra.ph/News-update-15032021-03-15

https://vk.com/@toutandorre-rss-news-update-16032021-europe

https://groups.google.com/g/all-andorra/c/LQTVecvB4Ao

A moralidade social também diferia. Se no Ocidente as pessoas estão acostumadas a colocar seus direitos garantidos pela lei em primeiro plano, no Oriente acreditava-se que o principal é o comportamento decente, o cumprimento por uma pessoa de seus deveres prescritos. Se para a civilização ocidental o desejo das pessoas pelo lucro, pelo ganho pessoal tornou-se um fenômeno normal, e nesta base a competição e a competitividade se desenvolveram em todas as áreas, então no Oriente a importância dos interesses da comunidade, casta, clã, estado sempre foi enfatizada, a admiração pelo Poder foi levantada. Comerciantes e empresários não eram respeitados nas sociedades tradicionais. Portanto, a civilização ocidental, que “não era como todas as outras”, mostrou-se mais capaz de usar tais qualidades da natureza humana como empreendimento, o desejo de enriquecer; mais capazes de desenvolver avanços tecnológicos. Foi com base na superioridade tecnológica sobre o resto do mundo que o Ocidente logo lançou sua ofensiva no mar e em terra.


A expansão europeia também foi facilitada por novas (ou redescobertas) ideias que se desenvolveram nas chamas do humanismo do Renascimento italiano (séculos XIV-XVI). Colecionadores de antigos manuscritos e estátuas, poetas e artistas que cantavam o “humano no homem”, sua energia, perseverança e busca da felicidade, foram os precursores de Vasco da Gama, Cristóvão Colombo, Américo Vespúcio e João Caboto. A descoberta de novas terras contribuiu para o advento da Nova Era. O mundo imediatamente se tornou quase dez vezes maior, em vez de um quarto de hemisfério, agora o globo inteiro estava diante dos olhos dos europeus, que estavam com pressa para tomar posse dos sete oitavos restantes de suas terras. Um horizonte infinitamente mais amplo se abriu ao olhar humano. A superioridade técnica e o empreendimento comercial dos europeus foram os fatores originais que asseguraram a difusão da civilização industrial e das ideias ocidentais por todo o mundo.


No entanto, não foi a época dos Grandes Descobrimentos Geográficos que serviu de ponto de partida da Nova Era (embora existam historiadores que aderem a esta opinião). Espanha e Portugal, os primeiros a correr para os ricos tesouros do continente americano e as ilhas do sul famosas pelas especiarias, não eram os países mais desenvolvidos da Europa, e o ouro e a prata roubados acabaram nas mãos de comerciantes e industriais do Holanda, Inglaterra, norte da Itália. Foi lá que se formaram as relações que marcaram o início da civilização industrial da Nova Era, que logo subjugou o mundo inteiro. Foi lá que as pessoas comuns, que estavam engajadas na compra de matérias-primas dos camponeses, começaram a criar manufaturas - produção manual com divisão de trabalho entre os trabalhadores. Se o artesão fazia todo o produto, do começo ao fim, o operário da manufatura realizava apenas operações individuais, trazendo suas habilidades para o automatismo. Como resultado, um produto manufaturado era de qualidade inferior a um artesanal, mas sempre mais barato - afinal, as manufaturas produziam muito mais produtos. Bens baratos foram bem comprados pela população, e a produção manufatureira começou a suplantar a produção artesanal, os artesãos faliram e se transformaram em trabalhadores, massas de camponeses que perderam suas terras afluíram para as manufaturas. Industriais e comerciantes enriqueceram e o poder econômico dos latifundiários feudais começou a declinar. Logo os "burgueses" - como eram chamados os novos ricos do povo comum - exigiram a ampliação de seus direitos e participação no governo, e os senhores feudais, que dependiam do poder real, se opuseram a isso. Durante as revoluções de 1566-1609. na Holanda e 1642-1648. na Inglaterra, a resistência da nobreza foi rompida e a política do Estado, de fato, passou a ser determinada pela burguesia.

https://telegra.ph/News-update-17032021-edu-03-17

https://telegra.ph/One-drive-updates-17082021-03-17

https://vk.com/@toutandorre-cloud-archives-19032021-1

https://sites.google.com/site/medianewsandpublishing/news-update-europe-rss-18-03-2021-12

https://sites.google.com/site/medianewsandpublishing/news-update-23-03-2021-17

http://uid.me/alex_gransed

http://uid.me/veronica_andrea

http://uid.me/alex_bildren

http://uid.me/sveta_fedoseeva

http://uid.me/aleks_zirgaev

http://uid.me/alex_triders

http://uid.me/alex_simmons

http://uid.me/andrew_beltin

http://uid.me/samuel_drister

https://www.tripadvisor.com/Profile/V2914PZandrewr

https://www.tripadvisor.com/Profile/all_pyrenees

https://www.tripadvisor.com/Profile/jordi-car01

https://www.tripadvisor.com/Profile/Escape52175651721

https://www.tripadvisor.com/Profile/Paradise17550339673

https://www.tripadvisor.com/Profile/Odyssey01766706686

https://www.tripadvisor.com/Profile/Freedom11974798904

https://www.tripadvisor.com/Profile/H757IJandrewp

https://www.tripadvisor.com/Profile/Y2649DYbarbarac

https://www.tripadvisor.com/Profile/G3171LVdarrenf

https://www.tripadvisor.com/Profile/M3379KHveronicaa

https://www.tripadvisor.com/Profile/R1526DXandrewb

https://www.tripadvisor.com/Profile/andrewz968

https://www.tripadvisor.com/Profile/887tanyav

https://www.tripadvisor.com/Profile/alinabR961GY

https://www.tripadvisor.com/Profile/K2619CQsamueld

https://www.tripadvisor.com/Profile/878peret

https://www.tripadvisor.com/Profile/338irad

https://www.tripadvisor.com/Profile/H6564EXalexb

https://www.tripadvisor.com/Profile/H7283BKannab

https://www.tripadvisor.com/Profile/nataliemI7123RQ

https://www.tripadvisor.com/Profile/A7828EPalexs

https://www.tripadvisor.com/Profile/Y8715IFmiker

https://www.tripadvisor.com/Profile/andrewrT9207JX

https://www.tripadvisor.com/Profile/olgabY1497HH

https://www.tripadvisor.com/Profile/G5239KFvictorb

https://www.tripadvisor.com/Profile/O6WKsamb

https://www.tripadvisor.com/Profile/W6977HHandreww

https://www.tripadvisor.com/Profile/Q7639FTfilips

https://www.tripadvisor.com/Profile/E4597USalexg

https://www.tripadvisor.com/Profile/Dream09178022117

https://www.tripadvisor.com/Profile/T322LNandyb

https://www.tripadvisor.com/Profile/B534HCsarah

https://www.tripadvisor.com/Profile/X8305EWalexd

https://www.tripadvisor.com/Profile/D7592WKjulias

A Inglaterra tornou-se um verdadeiro modelo para a Europa e o mundo. Fios e linhos ingleses, sapatos e produtos de metal inundados no século XVIII. mercados em muitos países. Comerciantes, banqueiros, fabricantes britânicos criaram um sistema político exemplar baseado no poder do parlamento, uma estrutura econômica que cresceu sobre princípios de mercado, uma cultura e ideologia peculiares - isto é, o que se entende pelo chamado "modo de vida inglês". Tudo isso já é parte integrante da era que substituiu o feudalismo. Tradicionalmente, é a revolução burguesa inglesa que é considerada a fronteira a partir da qual começa a contagem regressiva da Nova Era. A partir de meados do século XVII, a civilização industrial começou a se espalhar pela Europa e outros continentes, destruindo casualmente a economia de subsistência, derrubando o poder de reis e imperadores, incluindo os povos do globo em um único processo de desenvolvimento mundial.


Os historiadores costumam dividir o Novo Tempo em vários períodos. A inicial durou pouco mais de um século (meados do século XVII - último terço do século XV). A Revolução Industrial, que começou nas últimas décadas do século XVIII, e a Grande Revolução Francesa, que abriu a era das revoluções populares de massa na Europa, abriram o segundo período - o período da vitória do capitalismo na Europa, a burguesização da monarquias, a transição das grandes potências para a criação de impérios coloniais. O segundo período do Novo Tempo também durou cerca de cem anos e terminou na década de 1870. Então as potências européias já haviam dividido o mundo inteiro, subjugado terras distantes e se uniram em uma batalha acirrada pelo domínio do Velho e do Novo Mundo. A Primeira Guerra Mundial (1914-1918) serve como a fronteira final deste período, que introduziu mudanças muito importantes no equilíbrio de forças no mundo, na ideologia das pessoas, no seu modo de vida, modo de vida, etc. A vitória da Revolução de Outubro na Rússia permitiu que os partidários do comunismo declarassem que a Nova Era - a era do domínio da civilização industrial da Europa Ocidental - havia acabado. Amanheceu a aurora da história moderna, o tempo em que o socialismo, um sistema social mais justo que o capitalismo, destruirá este último.

https://www.crunchyroll.com/user/JORDIVILARO

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/toutes88

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PepThomas

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/FestersAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/HillerManuel

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/MikeInvestments

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/SentIz

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/LeclersAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/KitlersJose

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/GrebberAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PittersJose

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/MaraieJean

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/WaltersPaul

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PersherRene

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PereJoans

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AudrePhille

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/LindaSlou

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/KocheMare

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/GerarBoyden

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ReneSilve

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ReneWilliam

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndBeda

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NanteJoan

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/JeanGabber

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PereJons

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NinaRibers

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PepeLenser

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/JastVe

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NeraserAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AlainBotten

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/Paux

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/BitlersAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/BryderAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/BarbesAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndrewRaben

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/JodeAntoine

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/PereJomas10

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/MonteJoan

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/SelinAndre

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NettlerAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/RoyanAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndreGibbe

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/BlidersAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NesteAndre

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/OlonneAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndreFilins

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AllenHauchi

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/TolkenAlexa

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ArbenJose

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/MucherAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AlbertAnzers

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AlbertAnnes

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndrewBloyden

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/HropAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NizerAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AntonyBriden

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ValeryMilos

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/NeiterAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndrewFishers

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndyBells

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/EauzeAlex

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/AndrewVikkers

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/QuaderBill

https://spark.adobe.com/page/hurRecfS05lUj/

https://infogram.com/all-pyrenees-1h7j4dvlrpe894n?live

https://www.f6s.com/julia-sitton

https://community.ibm.com/community/user/ibmcommunity/network/members/profile?UserKey=0ba8bbb8-ccd5-46d1-802f-e4ad978488d9

https://logopond.com/JuliaSitton/profile/480611/?filter=&page=

https://cloud.rcc.uchicago.edu/vothgroup/discuss/memberlist.php?mode=viewprofile&u=212

Após a Segunda Guerra Mundial (1939-1945), realmente parecia a muitos que o capitalismo estava recuando "em todas as frentes". No entanto, a civilização industrial mostrou sua força. Provou sua vantagem sobre os países socialistas na economia ao poder colocar a seu serviço as grandes conquistas da revolução científica e tecnológica; ela conseguiu convencer o mundo da superioridade das idéias liberais sobre a ideologia rígida e harmoniosa do comunismo, ela acabou saindo vitoriosa da corrida armamentista. No final dos anos 1980 A "comunidade socialista" deixou de existir. Isso significa que podemos dizer que a Nova Era na história da humanidade ainda não terminou. A civilização liberal-industrial, com todas as suas virtudes indubitáveis ​​e vícios óbvios, ainda é a principal força do mundo moderno. A história do seu desenvolvimento é a história da sociedade humana durante três séculos e meio.

Mesmo na era da revolução industrial, o sistema de mercado na Europa era apenas uma pequena ilha no vasto oceano da economia de subsistência. Para sobreviver, uma civilização industrial teve que provar sua superioridade na luta contra o sistema agrário tradicional do Oriente e o sistema feudal que sobreviveu no Ocidente, e derrotá-los. Na Europa, essa vitória veio muito em breve. Já no início do século XIX. a revolução industrial se espalhou para a França, norte da Europa, Alemanha e transformou completamente sua aparência. Fábricas e fábricas, equipadas com máquinas ainda imperfeitas, do nosso ponto de vista, explodiram a vida medida das cidades. Grandes invenções do final do século 18 - início do século 19. transformou a Europa num pequeno espaço, saturado de linhas ferroviárias e de navios a vapor, equipado com telégrafo e correio rápido. As áreas periféricas que pareciam um “canto do urso” há algumas décadas foram incluídas no processo de desenvolvimento industrial, derrubando o último trunfo das mãos da nobreza feudal. No final, ela teve que, esquecendo sua origem, entrar na corrida pelo lucro. A heroica era medieval de nobre coragem, maneiras refinadas e êxtase religioso se foi para sempre, abrindo espaço para coisas tão prosaicas como impostos e orçamentos, tarifas e impostos especiais de consumo, trocas e leilões. A tecnologia virou religião. Em meados do século XIX. civilização industrial tomou conta da Europa. O trabalho de um trabalhador contratado acabou sendo mais lucrativo e bem-sucedido do que o trabalho de um camponês dependente da Idade Média. A mineração de carvão, o nível de fundição de ferro, o comprimento das ferrovias eram agora um indicador do desenvolvimento do estado.

Na segunda metade do século XIX. a produção capitalista entrou em uma nova fase. Da rivalidade entre industriais e comerciantes surgiram monopólios – grandes associações de capitalistas, concentrando em suas próprias mãos a maior parte da produção e venda de mercadorias. É claro que as fábricas e fábricas de pequeno e médio porte não desapareceram, mas o espírito da economia não era mais determinado pela livre concorrência de comerciantes obscuros, mas por acordos entre os Morgans e os Rockefellers, os Krupps e os Rothschilds. Os bancos começaram a desempenhar um grande papel na vida econômica, subordinando indústrias inteiras a si mesmas. Os estados capitalistas tiveram mesmo que limitar a influência dos monopólios, uma vez que seu desejo desenfreado de lucro, pois o aumento dos preços ameaçava empobrecer grande parte da população. Então, em meados do século 19, tornou-se preguiçoso que de vez em quando a economia fosse abalada por crises de superprodução de bens que camponeses e cidadãos não podiam comprar. Mais e mais pessoas no mundo começaram a falar sobre "livre comércio", especialmente após a abolição das "leis do milho" na Inglaterra (1846), ou seja, eliminação de tarifas proibitivas sobre a importação de trigo estrangeiro para o país. Talvez a última vez que a Grã-Bretanha, perdendo gradualmente sua posição de "oficina do mundo", tenha se encontrado na posição de pioneira - ela quase perdeu seu próprio grão e se transformou em um país puramente industrial. Os maiores países capitalistas – Alemanha, França e especialmente Estados Unidos – mantiveram o prestígio do trabalho camponês, mas o agricultor ali, como resultado da reforma agrária, transformou-se em agricultor – o proprietário absoluto de sua terra.
Andorran money
Flora and fauna
Relief and altitudes
Industry, agriculture, natural resources
Andorra climate
Coat of arms of Andorra
Flags of the world
Anthem of Andorra
Political parties of Andorra
Best mountain fishing
Best family parks
Andorra karting
Highest golf ground in Europe
Where is safe?
8th September, Meritxell – Day of Andorra, the main state holiday. Day off
New year ski
Andorra la Vella capital
Best holiday destination in Europe
Sant Julia de Loria
Ordino
La Massana
Canillo
Encamp
Escaldes-Engordany
French taxes
Euro coins collecting
Police radar map
Andorra ski map with slopes
Andorra weather and snow report
Pagani Zonda 760 LM
Best place for living in Andorra
Dialing Andorra
Embassies and consulates of Andorra
Secure communications and internet
Taxes in European countries
Andorra visa
Andorra ski deals
Sunny place
What is the success?
Helicopter rent
Cheap fashion
Tourism guide
Population of Andorra
Cheap ski holidays
Electricity rates
Automatic tax exchange agreement. Full list of the countries
Andorra cities
Andorra flights
Where to ski?
FIS ski
Via ferratas & mountaineering
European countries
Andorra facts
Travel websites
Andorra train
Cheap ski vacations
Money making process
Really rich country
Selfie
Where is cheap whisky?
Country that was visited more
Traffic rules and BAC
Andorra visit
Best Toulouse excursions
Best financing planner
I want to start business
Being smarter
Aerography
Best graffiti images
Spain residence
French residence
Where to hike?
Amazing lakes
Best retirement
I want to learn
I want to look younger
All I need to know
Nice weekend in Andorra
Fun things to do in my life
Refugees
Andorra la Vella highest capital in Europe
Duty free trade
Best career
Microscope
Car improvement
Middle ages photos
Best spanish jamon
Best V12 motors
Photo of politicians
Folk costumes
Showroom dummies
Cooking cod
National Andorra cooking recipes
Cheap ski lift pass
Highest paying jobs
Andorra craftsmen
Hire a car
Paleontology museums
Roast duck breast
Bishops of Spain
Prices for cigarettes in Europe
Road trip tips
Catalan literature
octopus with potato
Foreigner?
How to eat healthily?
Starter for everything
Layered monkfish and Andorran veal’s tongue stew
Where to park a car for cheap?
Marriage law
International dance day 29 april
European healthcare systems
Multilingual countries
Best land art
Os de Civís
Monthly wage
Cocktail of cod, vegetable ratatouille and crispy parmesan cheese
Venison medallions stewed in their own juice with rosemary
Best lego toys
Best canyoning routes in Europe
Pork carpaccio with autumn fruits
Best cheese brands of Spain and France
Андорра
Электроэнергия: цены, тарифы, условия
Каталанский язык
Аэропорт Андорры или как добраться
История Андорры
Иммиграция Европа
Образование за рубежом
Зарегистрировать оффшор
Где маленькие налоги
Куда уехать жить
Горнолыжная Андорры и курорты
Отели Андорры
Национальная кухня
Андорра отзывы
Лучшие банки Европы
Вальнорд
Вебкамеры
Велотуризм
Лучшие термальные источники
Грандвалира
Зарубежные СМИ на русском языке
Как провести лето
Коньки в Андорре
Лучшие музеи мира
Медицинская страховка в Андорре
Мировая экономика
Дешевая недвижимость за рубежом
Андорра экскурсии
Политические системы мира
Что посмотреть в Андорре
Русский мир
Самый длинный тобогган в Европе
Андорра-ла-Велья
Андорра трансфер
Экотуризм
Андорра бизнес
Андорра раннее бронирование
Самый быстрый интернет
Организации инвалидов
Где хранить деньги
Вокруг света
Цены на бензин
Первая конференция по криптовалютам
Куда звонить в экстренных случаях
Салоны красоты
A expansão colonial da Europa no sul da Ásia levou também ao fato de que os países do Leste Asiático (China, Japão, Coréia) tomaram um rumo no sentido de prevenção de estrangeiros e isolamento estrito do mundo exterior. Isso, por sua vez, não permitiu que a sociedade tradicional fosse incluída no sistema mundial e enfatizou a natureza congelada da sociedade.

No entanto, o próximo período do Novo Tempo forçou esses países a sair do isolamento. A Revolução Industrial, iniciada no último terço do século XVIII, marcou a transição do capitalismo ocidental da manufatura para a fábrica para a produção mecanizada e preparou o caminho para a criação de um mercado mundial. As empresas monopolistas foram liquidadas e os principais métodos de expansão dos países ocidentais no Oriente foram a importação de produtos industriais acabados e a exportação de matérias-primas. Começou uma luta feroz das potências europeias pela influência, pelos mercados coloniais.

Já no início do século XIX. adquiriu o caráter de conflitos internacionais agudos. As guerras da Inglaterra contra a França napoleônica, sua luta contra a influência da Rússia nos países vizinhos da Ásia refletiam o desejo da burguesia inglesa de preservar seu império colonial e transformar o resto dos territórios em um mercado livre, o que era benéfico principalmente para os industriais britânicos que produziam os bens mais baratos e de maior qualidade. A Grã-Bretanha foi a instigadora das "guerras do ópio" destinadas a conquistar a vasta China. Outras grandes potências (França, Rússia, EUA) também não ficaram de lado. Os chamados "tratados desiguais" foram impostos à China e seus vizinhos, segundo os quais os estrangeiros recebiam benefícios e privilégios significativos lá.

Com a “descoberta” do Japão pelo esquadrão militar americano, o estabelecimento do domínio francês na Indochina, com a subjugação da Ásia Central e a divisão da África na década de 70. século 19 quase todas as regiões mais importantes do mundo, de Gibraltar às ilhas japonesas, foram incluídas na esfera de influência da civilização industrial do Ocidente.

Ao contrário dos séculos XVII-XVIII, quando as sociedades comerciais monopolistas praticamente não afetaram o modo tradicional de civilização agrária oriental, o século XIX industrial (especialmente sua segunda metade) significou uma erosão gradual de seus alicerces. O influxo de produtos manufaturados fez com que os artesãos orientais não pudessem competir e faliram. O isolamento da agricultura foi lentamente destruído, cujos produtos, na forma de matérias-primas ou alimentos, foram para o mercado mundial. A Europa ditava às suas colônias e países dependentes o que os camponeses deveriam cultivar. Por exemplo, Ceilão, Java tornaram-se áreas de plantações de chá, Bengala - produção de juta, Iraque forneceu tâmaras e cevada, Norte da África - azeitonas, Vietnã - arroz, Costa do Ouro (atual Gana) - cacau, Egito - algodão. A riqueza do subsolo - petróleo, minério, carvão, metais raros - também foi desenvolvida por empresas estrangeiras. Os monopólios petrolíferos estavam desenvolvendo depósitos no Irã, nos países árabes e na Indonésia. Os ricos colocadores de diamantes e ouro dos países africanos passaram para as mãos de empresas britânicas, francesas, alemãs e belgas. Ferrovias e rodovias, portos, pontes, telégrafos e linhas telefônicas foram construídos no Oriente. Tudo isso foi feito principalmente para aproximar as áreas de produção de matérias-primas dos pontos de exportação e facilitar a penetração de mercadorias ocidentais no interior dos territórios. Por isso, muitas vezes as ferrovias, por exemplo, eram construídas em um "leque" - dos portos, os caminhos divergiam para o interior do país.
Автосервисы
Доктора и врачи общей практики
Магазины модной одежды
Клининговые компании и уборка помещений
Магазины сыра
Магазины электроники
Врачи травматологи
Госпитали
Ювелирные салоны
Купить очки и линзы
Купить мотоцикл
Пабы
Магазины парфюмерии и косметики
Купить обувь
Рестораны
Спортивные магазины
Купить сигареты и табак
Бары и кафе
Купить вино
Купить часы
Бухгалтерские услуги
Почтовые коды Андорры
Автобус Андорра
Преступность, криминал, коррупция
Банка Привада Андорра
Морабанк
Андбанк
Кредит Андорра
Рельеф и высоты Андорры
Промышленность, сельское хозяйство, полезные ископаемые
Флаг Андорры
Герб Андорры
ВВП Андорры
Ограничение скорости и радары на карте
День Андорры - главный государственный праздник
Андорра расстояние
Безопасность систем связи
АЗС в Андорре
Аптеки Андорра
ПДД
Почетный консул России в Андорре
Счастье
Снять деньги в банкомате
Где дешевле покупать вещи
Место под солнцем
O capitalismo, a civilização ocidental, penetrou assim na sociedade oriental, modificou-a, forçou as pessoas a abandonar seu modo de vida habitual e sua corrente de pensamento habitual. É claro que nem todos os habitantes das colônias e países dependentes foram "excluídos" do modo de vida tradicional - por exemplo, mesmo na China, seriamente envolvida na economia mundial, apenas 7% da população no início do o século 20. estavam de alguma forma ligados ao mercado ocidental. No entanto, a necessidade de abandonar o modo de vida habitual enervava terrivelmente as pessoas que já tinham uma atitude negativa em relação ao domínio dos europeus. As pessoas viram na penetração da civilização européia a causa de todos os problemas da sociedade oriental. Por exemplo, os participantes do levante de Yihetuan na China (1900) acreditavam que “estradas de ferro e carros de bombeiros perturbam o dragão da terra e negam sua boa influência na terra. As gotas vermelhas que pingam da cobra de ferro (ou seja, a ferrugem voando dos fios do telégrafo) são o sangue dos espíritos ofendidos. Esses espíritos não podem nos ajudar quando essas gotas vermelhas caem perto de nós. Em maior ou menor grau, essa atitude em relação à civilização ocidental também se manifestou durante outros grandes levantes no Oriente - o levante Sipay na Índia (1857-1859), o movimento Babid no Irã (1848-1852), etc. d.

É verdade que a camada educada da sociedade (e os europeus, especialmente os britânicos, fizeram algo para educar os povos) compreendiam a necessidade de emprestar as conquistas da civilização europeia, mesmo que apenas para alcançar a independência. Nos países orientais, havia três direções nas abordagens ao endividamento. Representantes do primeiro acreditavam que era possível limitar-se a adotar a tecnologia militar, rejeitando outras conquistas do Ocidente, incluindo suas ideias políticas (Sultão Abdul Hamid no Império Otomano, Imperatriz Cixi na China). Mas esse caminho não deu nada a seus países. Representantes de outra direção - principalmente a nova intelectualidade, familiarizada com as idéias ocidentais - entenderam que era necessário reformar toda a sociedade, tirar o melhor do sistema político, da vida econômica, da ideologia do Ocidente (líderes do início do Congresso Nacional Indiano, Kang Yuwei na China, etc.) - No início do século XX. em alguns países, surgiu também uma terceira tendência - uma radical que colocou as questões sociais em primeiro plano. Seu representante mais proeminente foi o revolucionário chinês Sun Yat-sen.
No entanto, todas essas correntes estavam unidas por uma circunstância, que era completamente natural nas condições de subordinação de seus países às potências ocidentais - conotações nacionalistas. O nacionalismo recebeu um forte impulso durante a Primeira Guerra Mundial, quando, por razões objetivas (incluindo o fato de que os submarinos alemães estavam no comando dos mares), os países coloniais enfraqueceram fortemente os laços comerciais com as metrópoles. Descobriu-se que alguns países - Índia, China, Egito - poderiam fornecer alguns tipos de produtos industriais devido ao trabalho industrial. Aumento do nacionalismo, o desejo de sair da tutela do Ocidente. Turquia sob Ataturk, Irã sob Reza Shah geralmente teve sucesso. Mas, no geral, a Europa ainda estava interessada no controle político sobre as colônias e não queria liquidar seu sistema colonial. No entanto, já na década de 20-30. século 20 os representantes mais clarividentes dos círculos dirigentes das metrópoles declararam a conveniência de substituir o controle político franco por uma imperceptível influência financeira, econômica, cultural sobre os países dependentes, agindo por meio de empréstimos e créditos, alfândegas, organizações internacionais etc.

Após a Segunda Guerra Mundial, esse ponto de vista prevaleceu (embora não se possa descartar o desejo claramente expresso dos movimentos nacionais do Oriente de alcançar a independência, mesmo por meios armados). Nos anos 50-60. o sistema colonial já foi abolido, seu tempo passou. No entanto, as tarefas de modernização da sociedade oriental continuam sendo as principais tarefas da liderança dos países da Ásia e da África.

A LUTA DE IDEIAS E TENDÊNCIAS POLÍTICAS NO TEMPO MODERNO
Ao chegar ao poder, a burguesia europeia trouxe consigo uma ideologia completamente diferente da que existia antes. Já foi dito acima que, em muitos aspectos, foi criado pelo Renascimento. Ela levantou questões não apenas sobre o lugar do homem no mundo, mas também sobre o novo sistema de gestão social, que foi criado pela classe industrial do Ocidente.
Кто сколько зарабатывает
Какие страны стоит посетить?
Поиск друзей
Самое главное
Аренда вертолета
Список оффшорных зон
Лечить зубы в Андорру
Как не быть обманутым
Рисунок мотоцикла
Что такое испанский хамон и где его купить
Сео-де-Уржель
Лучшие граффити
Лучший горнолыжный сайт
Цены на алкоголь
https://all-andorra.com/jaguar-xjr-x308-pink-version/
https://all-andorra.com/ru/jaguar-xjr-x308-розовый/
https://all-andorra.com/bmw-3-e36-wagon-fur-and-bear/
https://all-andorra.com/ru/smeshnaya-mashina-smeshnoj-avtomobil/
https://all-andorra.com/volvo-v70-broom-wagon/
https://all-andorra.com/ru/вольво-в70-универсал-метла_веник/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-s-class-coupe-w126-pen-ink-drawing-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/fr/mercedes-benz-s-class-coupe-w126-dessins-a-lencre-de-joan-mane/
https://all-andorra.com/ru/мерседес-бенц-с-класс-купе-126-кузов-рису/
https://all-andorra.com/clay-sculpture-of-atlantis-queen-by-olympia-altimir/
https://all-andorra.com/andorra-landscapes-and-nature-tristaina-lake-on-oil-painting-by-monica-armengol/
https://all-andorra.com/fim-general-assembly-fim-awards-prize-giving-ceremony-will-take-place-on-1-and-2-december-this-year/
https://all-andorra.com/world-cup-speed-skiing-stage-flying-kilometer-first-day-of-the-contest-andorra-grau-roig/
https://all-andorra.com/pick-of-the-week-2nd-8th-april-2018/
https://all-andorra.com/andorra-saxfest-walking-street-music/
https://all-andorra.com/the-playmobil-international-toy-fair-2018-la-seu-durgell-spain/
https://all-andorra.com/being-a-musician-means-to-keep-a-color-of-fantasy-always-having-ideas-to-have-fun-said-french-saxophonist-and-composer-vincent-david/
https://all-andorra.com/for-a-week-andorra-became-the-centre-of-attention-for-the-worlds-saxophonists-and-saxophone-music-lovers-says-one-of-the-most-famous-russian-saxophonists-nikita-zimin/
O rei e seus partidários deixaram Londres, mudando-se para a cidade de York. Os partidários do parlamento fizeram um juramento: "Destruir o papismo (catolicismo), bispos, defender os direitos e benefícios do parlamento e do povo". Oliver Cromwell estava à frente dos Roundheads.

OLIVER CROMWELL
Oliver Cromwell (1599-1658) veio de uma família nobre pobre. Ele foi criado em um espírito puritano estrito. Enquanto seus colegas brincavam na rua, Oliver, acompanhado por seus pais, ia à igreja e depois ficava sentado por longas horas à mesa, ouvindo as intermináveis ​​leituras do livro de orações. Teologia foi a principal disciplina que Oliver teve que dominar primeiro na escola e depois na Universidade de Cambridge. No entanto, enquanto estudava na universidade, Cromwell realmente não se preocupava com as ciências. Preferia praticar esportes: natação, cavalgadas, esgrima e tiro com arco. A permanência na universidade foi interrompida um ano depois devido à morte de seu pai. No entanto, Oliver logo continuou sua educação: foi estudar direito em Londres. Nove anos depois, tornou-se membro do Parlamento.

“... Certa manhã, entrei na enfermaria... e vi um senhor conversando, que eu não conhecia. Ele estava muito modestamente vestido com um simples terno de pano, aparentemente feito por um pobre alfaiate do campo, seu linho era de linho simples e não muito limpo, seu rosto estava inchado e vermelho, sua voz era aguda e desagradável, mas sua fala era cheia de ardor. . ..” Assim viu Oliver Cromwell no outono de 1640, o cortesão de Carlos I, Sir Philip Warwick.

A aparência e a maneira imperiosa de Cromwell impressionaram os que o cercavam. Nos primeiros confrontos com o exército monarquista, ele provou ser um comandante habilidoso. Ele recrutou plebeus para seu exército e não hesitou em nomeá-los para cargos militares. Seu regimento, formado por pessoas piedosas, gozava de fama especial. A embriaguez, a blasfêmia eram proibidas no regimento e os palavrões eram punidos com uma multa. Cromwell estava orgulhoso de seus soldados. "Esses soldados são bons rapazes!" ele disse.
Os soldados também idolatravam Cromwell e estavam prontos para segui-lo no fogo e na água. Este exército derrotou o exército real. Carlos I fugiu para a Escócia, mas logo foi capturado pelos parlamentares. Ele conseguiu escapar para a Ilha de Wight para reunir novas forças para lutar contra o Parlamento. Este passo do rei indignou os "cabeças redondas". O exército de Cromwell fez um juramento: "Se Deus nos conceder a vitória, juramos chamar Charles Stewart, este homem sanguinário, à justiça e responsabilizá-lo pelo sangue que derramou e pelo mal que trouxe ao seu povo". O rei foi preso e levado ao tribunal. Cinco dias seu caso foi ouvido no tribunal. Finalmente, o veredicto foi pronunciado: "Karl Stuart como um tirano, um assassino e um inimigo declarado do estado inglês deve ser condenado à morte". Em 30 de janeiro de 1649, com grande aglomeração de pessoas, o carrasco decepou a cabeça do monarca.

A execução de Carl! marcou o fim da monarquia absoluta na Inglaterra. Uma república foi estabelecida no país, liderada pelo Lorde Protetor (padroeiro) Oliver Cromwell. Por quase dez anos ele governou a Inglaterra. Cromwell confiou no exército, desconsiderando completamente o Parlamento. Três vezes ele simplesmente o dispersou, no final, tomando completamente o poder em suas próprias mãos. O país começou a agitar-se e murmurar. Em 1658 Cromwell morreu, nomeando seu filho mais velho Richard como seu sucessor. Mas ele era um homem fraco, indeciso e não conseguia administrar o país naquele momento conturbado.

RESTAURAÇÃO
Os monarquistas chamaram o filho do rei executado, Carlos II Stuart, ao trono. O Parlamento apoiou-os. Assim, em 1660 ocorreu a Restauração da monarquia. O povo saudou o novo rei com júbilo. Guirlandas de flores foram penduradas em todos os lugares, fogos de artifício, bolas, guloseimas para pessoas comuns foram organizadas.

Karl P era uma pessoa bonita, capaz e inteligente, mas preferia gastar seu tempo em entretenimento e prazer. O rei olhava para seu poder da mesma forma que seu pai e seu avô. “Não me considerarei rei enquanto o Parlamento cuidar de meus assuntos, procurar erros em minhas contas e vigiar meus ministros”, disse ele.
https://all-andorra.com/grandvalira-presented-today-the-program-of-the-finals-of-the-speed-skiing-world-championship-2018-which-will-be-held-in-andorra-from-5-to-7-april/
https://all-andorra.com/ski-season-in-andorra-has-been-extended-until-30th-april/
https://all-andorra.com/pick-of-the-week-26th-march-1st-april-2018/
https://all-andorra.com/category/blog/hi-arribarem/
https://all-andorra.com/people-disability/'
https://all-andorra.com/in-january-2014-our-association-began-to-cooperate-with-the-french-company-that-manufactures-customized-chairs-for-people-with-disabilities-gm-system-for-outdoor-activities-including-skiing/
https://all-andorra.com/in-september-2013-we-hosted-the-first-joint-event-in-the-mountains-with-more-than-200-members-of-the-association-hi-arribarem-and-volunteers-and-about-30-people-with-disabilities/
https://all-andorra.com/disability/
https://all-andorra.com/carles-gel-rodriguez/
https://all-andorra.com/el-pic-negre-2827-m/
Angliya v period novogo vremeni. Chast' 5 Angliya v period novogo vremeni. Chast' 5 Prezhde vsego korol' prikazal uchinit' publichnuyu kazn' nad ubiytsami svoyego ottsa. Ochevidets tekh sobytiy svidetel'stvoval: «V godovshchinu kazni korolya, 30 yanvarya 1661 g., trupy Kromvelya, Ayrtona i Bredshou byli na sankakh perevezeny v Tayberi, potom vynuty iz grobov, oblacheny v savany i povesheny za shei, i tak eti trupy viseli do zakhoda solntsa. Posle togo kak ikh snyali, u trupov byli otsecheny golovy, tulovishcha zaryty v mogilu, vykopannuyu pod viselitsey, a golovy kaznonnykh byli vodruzheny na kop'ya i vystavleny okolo Vestminsterskogo dvortsa...» Korol' vnov' vosstanovil pravleniye anglikanskoy tserkvi i zapretil religioznyye bogosluzheniya sektantov. On prikazal vernut' prezhnim khozyayevam zakhvachennyye vo vremya revolyutsii zemli. Odnako pravit' stranoy po-prezhnemu bylo uzhe nevozmozhno. Predstaviteli burzhuazii i novogo dvoryanstva zasedali v parlamente i diktovali svoyu volyu korolyu. Parlament naznachal denezhnoye soderzhaniye korolyu, s tem chtoby tot boleye ne mog oboytis' bez yego sozyva. Karl II otlichalsya bezuderzhnym motovstvom, rastrachivaya znachitel'nyye summy deneg, kotoryye vydelyal dlya nego iz gosudarstvennoy kazny parlament, na uveseleniya, podarki favoritam i favoritkam. I togda parlament uzhestochil svoy kontrol' nad finansami Karla, a takzhe za deyatel'nost'yu ministrov, dobivayas' otstavki neugodnykh lits. Parlament postanovil: «Vsyakiy chlen parlamenta, kotoryy priznayot za korolom pravo milovat' ministrov, yest' izmennik i narushitel' prav i privilegiy parlamenta». PARLAMENT. TORI I VIGI Parlament strogo sledil za tem, chtoby korol' ne izdaval kakikh-libo ukazov, poskol'ku zakonodatel'nym organom v strane byl parlament. A vskore v samom parlamente obrazovalis' dve politicheskiye partii: «tori» i «vigi». Tori otlichalis' priverzhennost'yu k korolevskoy vlasti, otstaivali nerushimost' korolevskikh prav i nezyblemost' sushchestvuyushchikh poryadkov. Vigi zashchishchali vo vsekh sporakh parlament i vystupali za razlichnyye reformy: v ekonomike, gosudarstvennom i tserkovnom ustroystve. Obe partii prinimali aktivnoye uchastiye v bor'be parlamenta s korolom. Eta bor'ba osobenno obostrilas' v 1679 g., kogda parlamentskaya oppozitsiya (vigi) potrebovala ot korolya lishit' naslednykh prav yego mladshego brata gertsoga Yorkskogo, poskol'ku tot byl katolikom. Vse anglichane, ispovedovavshiye anglikanskuyu veru, nenavideli katolikov i opasalis' ikh vliyaniya na korolya. Odnako Karl ne poshol na ustupki oppozitsii i raspustil parlament. Chetyre goda parlament ne sozyvalsya. Oppozitsiya vigov byla razbita. Odni yeyo lidery (Oldzhernon Sidney, graf Rassel) byli kazneny, drugiye (graf Sheft-sberi) emigrirovali iz strany. V fevrale 1685 g. Karl II umer. Na prestol vstupil yego brat — Yakov II. YAKOV II. DEKLARATSIYA O VEROTERPIMOSTI
Show more
2,738 / 5,000
Translation results
Inglaterra na Idade Moderna. Parte 5
Inglaterra na Idade Moderna. Parte 5
Em primeiro lugar, o rei ordenou a execução pública dos assassinos de seu pai. Uma testemunha ocular desses eventos testemunhou: “No aniversário da execução do rei, 30 de janeiro de 1661, os cadáveres de Cromwell, Ayrton e Bradshaw foram transportados em um trenó para Taybury, depois removidos dos caixões, vestidos com mortalhas e pendurados pelo pescoço, e assim esses cadáveres ficaram pendurados até o sol poente. Depois que eles foram removidos, as cabeças dos cadáveres foram cortadas, os corpos foram enterrados em uma cova cavada sob a forca, e as cabeças dos executados foram colocadas em lanças e colocadas perto do Palácio de Westminster ... "

O rei novamente restaurou o governo da Igreja Anglicana e proibiu o culto religioso de sectários. Ele ordenou a devolução das terras apreendidas durante a revolução aos antigos proprietários. No entanto, ainda era impossível governar o país. Representantes da burguesia e da nova nobreza sentavam-se no parlamento e ditavam sua vontade ao rei. O Parlamento designou um subsídio monetário ao rei, para que ele não pudesse mais ficar sem sua convocação. Carlos II se distinguiu pela extravagância desenfreada, gastando quantias significativas de dinheiro que o parlamento lhe destinava do tesouro do estado, em diversões, presentes para favoritos e favoritos. E então o parlamento reforçou seu controle sobre as finanças de Charles, bem como sobre as atividades dos ministros, buscando a renúncia de pessoas censuráveis. O Parlamento decidiu: "Qualquer membro do parlamento que reconheça o direito do rei de perdoar os ministros é um traidor e violador dos direitos e privilégios do parlamento."

PARLAMENTO. TORI E VIGI
O parlamento monitorava rigorosamente que o rei não emitisse nenhum decreto, uma vez que o parlamento era o órgão legislativo do país. E logo dois partidos políticos foram formados no próprio Parlamento: os Conservadores e os Whigs.

Os Tories distinguiam-se pelo seu compromisso com o poder real, defendiam a inviolabilidade dos direitos reais e a inviolabilidade da ordem existente. Os Whigs defenderam o parlamento em todas as disputas e defenderam várias reformas: na economia, no estado e na estrutura da igreja. Ambos os partidos participaram ativamente na luta entre o parlamento e o rei. Essa luta se agravou especialmente em 1679, quando a oposição parlamentar (os Whigs) exigiu que o rei privasse seu irmão mais novo do duque de York dos direitos hereditários, por ser católico. Todos os ingleses que professavam a fé anglicana odiavam os católicos e temiam sua influência sobre o rei. No entanto, Charles não fez concessões à oposição e dissolveu o parlamento. Durante quatro anos o parlamento não foi convocado. A oposição Whig foi esmagada. Alguns de seus líderes (Algernon Sidney, Earl Russell) foram executados, outros (Earl Sheft-Sbury) emigraram do país. Em fevereiro de 1685, Carlos II morreu. Seu irmão, James II, ascendeu ao trono.

JAKOV II. DECLARAÇÃO DE TOLERÂNCIA RELIGIOSA
https://all-andorra.com/pic-maia/
https://all-andorra.com/el-cap-del-bosc-de-moreto/
https://all-andorra.com/bony-de-les-neres/
https://all-andorra.com/category/blog/natural-science/
https://all-andorra.com/summer-activities-2017-madriu-perafita-claror/
https://all-andorra.com/cultural-heritage-madriu-perafita-claror-valley/
https://all-andorra.com/vall-del-madriu-perafita-claror/
https://all-andorra.com/ru/учёба-в-нашем-университете-стоит-окол/
https://all-andorra.com/ru/плеймобиль-международная-выставка-я/
Inglaterra na Idade Moderna. Parte 6
Inglaterra na Idade Moderna. Parte 6
O novo rei se distinguiu pela profunda religiosidade e devoção ao rei da França - o católico Luís XIV. Assumindo o trono, disse ao embaixador francês: “Acalme-se seu soberano, eu o amo e respeito. Sem a ajuda dele, não posso fazer nada... Sempre o consultarei.

Jacob aspirava a governar autocraticamente. Ele não quis ouvir os conselhos do Parlamento e continuou a perseguir uma política pró-francesa. Em resposta a isso, o povo levantou uma revolta, liderada pelo filho ilegítimo de Carlos II, o duque de Mont Maut. Jacó esmagou a revolta e tratou duramente com os rebeldes. Mais de duzentas pessoas foram executadas - queimadas e esquartejadas. No entanto, a insatisfação com a política de Jacob não parou. O cálice da paciência dos súditos transbordou quando o rei emitiu a Declaração de Tolerância, que abriu o acesso a todas as esferas de governo da Inglaterra para os odiados católicos.

"REVOLUÇÃO GLORIOSA". DECLARAÇÃO DE DIREITOS. WILHELM DA LARANJA.
Os partidos Tory e Whig se uniram e decidiram: expulsar James II do trono e convidar sua filha mais velha Mary e seu marido William de Orange ao trono. No outono de 1688, William desembarcou no porto inglês e mudou-se com seu exército para Londres. O povo o saudou calorosamente. Yakov fugiu secretamente com sua família para a França em uma noite de neblina. Wilhelm não o impediu de fazê-lo. Assim, na Inglaterra, ocorreu um golpe palaciano, chamado de "Revolução Gloriosa". Esta revolução encerrou a antiga luta entre o rei e o parlamento. A partir de agora, o governo de uma monarquia constitucional foi estabelecido na Inglaterra, em que o papel principal é desempenhado pelo Parlamento, que publica as leis, e o monarca apenas "reina, mas não governa". O Parlamento entregou ao rei Guilherme III uma "Declaração de Direitos", que estipulava os direitos e deveres do legislativo (parlamento) e do executivo (o rei e seus ministros). A declaração proibia o rei de emitir leis, cobrar impostos do povo e convocar um exército sem o consentimento do parlamento. Enfatizou que o povo tem o direito de depor um rei indigno e colocar outro em seu lugar, bem como mudar a ordem de sucessão ao trono. Assim, o parlamento conquistou o rei.

Guilherme de Orange era um holandês e toda a sua vida foi sobrecarregada pela posição do rei em uma terra estrangeira. Os britânicos também não gostaram desse "estrangeiro". Wilhelm era severo na aparência, mas por trás disso havia nobreza e honestidade. Tornou-se famoso na Europa como um comandante talentoso que invariavelmente conquistava vitórias nos campos de batalha. A antipatia dos britânicos por seu rei era especialmente palpável no Parlamento. O parlamento prevalecia constantemente em todas as disputas que surgiam entre ele e o rei. O Parlamento conseguiu uma redução do tamanho do exército permanente, introduziu na prática o pagamento anual da manutenção do rei e sua corte para que Guilherme não pudesse dissolvê-lo, adotou a Lei Trienal, segundo a qual os deputados eram reeleitos a cada três anos. Para influenciar os membros do parlamento, Wilhelm não hesitou em recorrer ao suborno de seus votos e disse: "Ninguém abomina o suborno mais do que eu, mas eu lido com pessoas que não podem ser controladas senão por esse meio vil".

Gradualmente, porém, Wilhelm encontrou outras maneiras de influenciar o parlamento. Como havia muitos membros dos partidos conservadores e whig no Parlamento, o rei começou a formar seu gabinete de ministros alternadamente entre um ou outro partido, levando em consideração qual partido era a maioria. Quando o rei começou a nomear ministros do partido que era mais forte no parlamento, o parlamento através dos ministros passou a governar o estado.

Como o parlamento apoiava o ministério e o rei não tinha o direito de fazer nada sem o consentimento dos ministros, os ministros eram responsáveis ​​por todas as suas medidas. A alternância de grupos de partidos rivais no parlamento lançou as bases para o sistema bipartidário pelo qual a burguesia governa até hoje na Inglaterra, Canadá, EUA, Austrália e vários outros países do mundo. Guilherme reinou por 15 anos.

O REINO DA RAINHA ANNE. GUERRA DA SUCESSÃO ESPANHOLA
Após a morte de Wilhelm em 1702, a irmã de sua esposa, a rainha Anne, subiu ao trono. Ela era uma mulher de caráter fraco e mente estreita e, além disso, constantemente caía sob a influência de seus favoritos. Sua dama da corte favorita por muito tempo foi a Duquesa de Marlborough. O marido da duquesa é o duque de Marlborough, antepassado do famoso primeiro-ministro da Inglaterra do século XX. Winston Churchill tornou-se comandante em chefe do exército britânico. Conseguiu obter muitas vitórias na Guerra da Sucessão Espanhola (1702-1713), que durante dez anos foi a guerra mais sangrenta do continente. Como resultado dessa guerra, a Inglaterra recebeu terras na costa mediterrânea, próximo ao Estreito de Gibraltar, bem como o direito monopolista de entregar escravos negros às colônias espanholas na América, o que se tornou uma fonte de lucros fabulosos para a burguesia. Durante o reinado da rainha Anne, a Inglaterra uniu-se à Escócia e à Irlanda, após o que o reino ficou conhecido como Grã-Bretanha.
Em 1714, a rainha Anne morreu repentinamente, sem deixar herdeiros. E então seu parente mais próximo, um descendente de James I - George I da dinastia alemã de Hanover, subiu ao trono. Ele era estrangeiro na Inglaterra e nem falava inglês. Ele não estava nem um pouco interessado nos assuntos do reino. Um dos cortesãos perguntou como Jorge iria governar a Inglaterra, ao que o rei respondeu: “Não penso nisso; isso não me diz respeito, deixem os ministros governarem; é da conta deles!"

De fato, por 45 anos, a Inglaterra foi governada não pelo rei, mas por ministros do partido Whig, com quem Jorge I simpatizava. À frente do gabinete estava um político inteligente e firme, o primeiro-ministro Robert Walpole. Ele procurou conduzir a política externa de forma a evitar a guerra. Ele declarou: "Não há nada mais prejudicial para a Inglaterra do que a guerra, enquanto dura, só sofremos perdas, e quando termina, não ganhamos nada".

Sob Walpole, a indústria e o comércio floresceram, e a riqueza do país aumentou, alcançada em grande parte como resultado do roubo das colônias. Afinal, a Inglaterra naquela época havia conquistado vastas possessões na Índia, América do Norte, Austrália, bem como várias ilhas. No entanto, o governo Walpole foi forçado a renunciar 20 anos depois devido ao plantio de corrupção (suborno e suborno) entre altos funcionários - parlamentares e ministros. Walpole foi substituído por um gabinete liderado por William Pitt, que representava os interesses da burguesia, que defendia uma política externa mais ativa que traria novos lucros. O domínio do partido da burguesia - os Whigs - foi preservado no reinado de George II.

JORGE III
A situação mudou apenas com o advento de George III em 1760. Este rei, ao contrário de seu pai e avô, foi criado e criado na Inglaterra e, portanto, percebeu os interesses do país como seus.

Ele assumiu uma posição mais ativa: ele mesmo nomeou ministros e também aproximou os proprietários de terras, cujos interesses eram defendidos pelos conservadores. Agora era a vez dos conservadores. George III reinou por 60 anos, e por quase todo esse tempo os Tories permaneceram o partido no poder.
https://all-andorra.com/ru/андорра-саксфест-музыкальный-вестив/
https://all-andorra.com/ru/muzykant-dolzhen-kazhdyj-raz-predlagat-chto-to-novoe-chtoby-dat-vozmozhnost-slushateljam-poluchit-udovolstvie-ot-novyh-otkrytij-utverzhdaet-izvestnyj-francuzskij-saksofonist-i-kompozitor-vinsent-david/
https://all-andorra.com/ru/na-nedelju-andorra-stala-centrom-vnimanija-vsego-mirovogo-soobshhestva-saksofonistov-i-ljubitelej-saksofonnoj-muzyki-schitaet-odin-iz-samyh-izvestnyh-saksofonistov-rossii-nikita-zimin/
https://all-andorra.com/ru/grandvalira-predstavila-segodnja-programmu-finala-chempionata-mira-po-skorostnomu-spusku-letjashhij-kilometr-kotoryj-projdjot-v-andorre-s-5-po-7-aprelja/
https://all-andorra.com/ru/gornolyzhnyj-sezon-v-andorre-prodljon-do-30-aprelja/
https://nsportal.ru/user/1028940/guestbook
Индекс человеческого развития
Искусство вести разговор
Смартфоны и мобильные телефоны
Цена электричество
Где встретить новый год?
Свободные страны
Лучший горнолыжный отдых
Безопасные страны
Андорра погода
Телефонные коды Андорры
Где отдохнуть недорого
Бесплатный вайфай в Андорре
Горные лыжи
Погода Андорра-ла-Велья
Лучшие горнолыжные страны
Развитые страны Европы
Корпоративное налогообложение в странах Европы
Горнолыжный спорт
Интересные факты
Андорра поезд
Состав правительства Андорры
Мировой туризм
Как заработать
A sociedade feudal tardia foi caracterizada pelo poder absoluto do monarca. Sociedade burguesa erguida, baseada na muito popular nos séculos XVII-XVIII. antiga tradição e herança dos "iluministas" (Rousseau, Voltaire, Locke, etc.), a ideia de democracia, a república. No período inicial da Nova Era, durante os anos das primeiras revoluções burguesas, a luta entre os monarcas e a classe de empresários que se precipitavam para o poder era muito acirrada. Isso foi expresso, em particular, em eventos até então inéditos - as execuções públicas dos reis Carlos I Stuart (1649) e Luís XVI Bourbon (1793). No entanto, os britânicos e franceses retornaram à monarquia - a primeira para sempre (a "Revolução Gloriosa" de 1688 finalmente estabeleceu o regime constitucional, quando o rei "reina, mas não governa"), a segunda temporariamente. Descobriu-se que o governo monárquico se dá bem com a burguesia e até defende ativamente seus interesses. Um excelente exemplo é o império de Napoleão I, que expandiu a influência da burguesia francesa com baionetas e esmagou no início do século XIX. posições dos seus concorrentes britânicos.

No mesmo período da Nova Era, os monarcas dos países escandinavos, Alemanha e Itália fortaleceram suas posições justamente com o apoio da burguesia nacional. Tornou-se claro para os contemporâneos que o sistema político de uma sociedade industrial pode ser baseado tanto no sistema monárquico quanto no republicano, desde que o governo seja responsável perante o povo eleito. Tanto as monarquias constitucionais (Inglaterra, Japão), quanto as repúblicas parlamentares (hoje Alemanha e Itália) e as repúblicas presidencialistas (EUA, França) são bastante aceitáveis, porque se baseiam no direito dos cidadãos de eleger seus representantes e no sistema de separação de poderes no legislativo (parlamento), executivo (governo) e judiciário, independentes um do outro. Tais formas da estrutura política da sociedade foram desenvolvidas nos tempos modernos.

A aristocracia, antiga nobreza feudal, ainda tentava restaurar sua influência no primeiro período da Nova Era e se tornou a ancestral da direção conservadora. Os conservadores se opuseram a mudanças drásticas nas relações na sociedade, nos sistemas políticos, em favor da preservação das tradições da vida política e cultural. Sua política externa visava contrariar o desejo dos povos das colônias de alcançar a independência. A partir da segunda metade do século XIX. parte da classe comercial e industrial também começou a se inclinar para o conservadorismo (Benjamin Disraeli), enfatizando a necessidade de um poder forte.
Гольф в Андорре
Хорошая рыбалка на спининг
Картинг в Андорре
Дешевый шоппинг туризм в Европе
Аэрография на транспорте
Литература Испании и Каталонии
Консульство России в Андорре
Как провести отпуск
Лучшие горнолыжные трассы
Автомобильные штрафы в Европе
Лучшие винные бренды мира
Система образования во Франции
Самая посещаемая страна
Дешевый отдых в Европе
Купить бизнес в Европе
Эскальдес-Энгордань
Таможенные товары и лимиты вывоза из страны
Климат Андорры
Андорра туризм
Куда поехать отдыхать
Валюта Андорры
Города Андорры
Страны не имеющие выхода к морю
Туристическая привлекательность
Монеты евро Андорры
Экскурсии из Тулузы
Экскурсии из Барселоны
Как жить лучше?
Как не платить налоги?
Как открыть бизнес?
Флора и фауна Андорры
Иммиграция во Францию
Энкамп
Образование в Испании
Ордино
Как стать умным?
Где лучший хайкинг и пешеходный туризм?
Самые красивые озера Андорры
Канильо
Лучшее путешествие в жизни
Туры по Европы
Большие деньги любят тишину
Ла Массана
Лучшие страны для жизни
Сан-Жулиа-де-Лория
Поездка в Европу
Скалолазание и виа феррата
Семейный отдых с детьми
Дешевые университеты в Европе
Обмен налоговой информацией
Чем заняться летом
Молодость и красота
Что делать на пенсии?
Куда поступать после школы?
Как провести выходные
Развитие детей
O liberalismo é outra tendência importante no pensamento social dos tempos modernos. Tradicionalmente defende a liberdade de empresa, o sistema parlamentar e o direito de uma pessoa expressar livremente seus pensamentos. A tendência liberal reflete mais claramente a ideologia da época que começou na segunda metade do século XVII; conta com o apoio da intelectualidade. Foram os liberais que iniciaram a luta contra a escravidão nos Estados Unidos (meados do século XIX), defenderam a introdução do sufrágio universal, a equalização de mulheres e homens em termos legais.

A partir dos anos 70. século 19 o socialismo entrou na luta contra essas correntes políticas e os partidos que as representam. Os principais ideólogos dessa doutrina sobre a necessidade de substituir o sistema liberal-capitalista por uma estrutura socialista justa da sociedade, onde o poder pertenceria ao povo trabalhador, foram os pensadores alemães Karl Marx e Friedrich Engels. Final do século 19 foi a época da formação dos partidos socialistas em todos os países desenvolvidos e seu rápido fortalecimento devido ao fato de que a numerosa classe trabalhadora votou neles nas eleições para órgãos governamentais. No início do século XX. o socialismo se dividiu em duas correntes, a primeira das quais se baseou em chegar ao poder por meios legais, eletivos e rapidamente se aproximou dos liberais. O outro (que logo será chamado de comunista) colocou a derrubada forçada do sistema existente na vanguarda de sua política. Quando os comunistas russos, sob a liderança de seu líder Ulyanov-Lenin, realizaram uma revolução socialista e criaram o estado soviético, a situação no mundo tornou-se mais complicada. Começou uma luta feroz entre o movimento comunista, que queria derrubar o capitalismo em todo o mundo, e a civilização ocidental - uma luta que permeou todo o último período dos tempos modernos.

Um breve mas terrível surto de violência marcou o sucesso do fascismo na Itália e especialmente na Alemanha (onde foi chamado de nazismo). Sua ideologia baseava-se na proibição das liberdades e valores democráticos do Ocidente, na rejeição de ideias liberais (assim como comunistas). O líder dos nazistas, Adolf Hitler, conseguiu liderar as massas do povo alemão através da propaganda da exclusividade nacional dos alemães, da necessidade de liberar “espaço vital” para eles através da conquista. Segunda Guerra Mundial 1939-1945 levou à derrota da Alemanha, e para isso a URSS e os estados liberais ocidentais tiveram que se unir.
Посольства и дипломатические миссии Андорры
Партнеры России
Богатые страны мира
Красивые места в мире
Дьюти фри и беспошлинная торговля
Как добиться успеха?
Как построить отношения
Удивительные места
Готовить еду
Когда светит солнце?
Как держать форму
Андорра Испания
Горный туризм
Лучшие бизнес идеи для инвестиций
Что делать зимой
Центральные банки стран мира
Склоны Андорры
Верховая езда и конный туризм
Лучшая профессия журналистика
Летние каникулы
Беговые лыжи в Андорре
Андорра Москва
Карты горнолыжных курортов
Чем отличаются плохой и хороший вкус?
Стоимость Андорра
Налоги во Франции
Что Где Когда
Премьер министр Андорры Антони Марти
Аренда машины Андорра
Население Андорры
Горнолыжные курорты Европы: рейтинг
Андорра такси
Как делают сыр?
Что такое микроскоп?
Фрески и роспись церквей
Андорра Макдональдс
Самые красивые городские парки
Стоимость потребительской корзины в Европе
Автотюнинг
Где тренироваться рафтингом и каякингом
Что бесплатно
Заброшенные места мира
Испания налоги
Фотографии рыцарей и крестьян
Готовить треску в овощном соусе
Смешные автомобили
Двигатели спорткаров
Национальная одежда
Национальные куклы и манекены
Где дешевые скипассы
Ремесленники
Жарить утку на мангале
Самая высокооплачиваемая работа
Палеонтологические музеи мира
Как выбрать горные лыжи и ботинки
История Испании
Сколько стоят сигареты в Европе?
Как перестать нервничать?
As relações nacionais em geral são um dos principais problemas dos tempos modernos. As nações são formadas precisamente nesta época, criam seus próprios estados, exigem o direito de se separar dos estados multinacionais, a libertação da dependência colonial e assim por diante. Alguns estudiosos acreditam que, há vários séculos, o nacionalismo, e não um confronto de liberais, conservadores ou socialistas, determinou o destino do mundo. Assim, P. Reinsch (EUA) escreveu: “Se olharmos para a história do desenvolvimento mundial desde o Renascimento, encontraremos um princípio em torno do qual um grande número de fatos pode ser harmoniosamente agrupado; esse princípio é o nacionalismo. Desde que os ideais medievais de um estado mundial foram abandonados, esse princípio tem sido a pedra angular do verdadeiro estado. O nacionalismo é uma ideologia inerente a absolutamente todos os grandes Estados-nação em todos os estágios de desenvolvimento. Este ponto de vista é rejeitado por aqueles que acreditam que a civilização ocidental está preparando para a humanidade em um futuro próximo um "estado mundial" que apagará as fronteiras entre países e povos. Em todo caso, deve-se reconhecer que os movimentos nacionais, defendendo de uma forma ou de outra os interesses nacionais entendidos, têm sido uma das forças políticas mais ativas e poderosas ao longo da história moderna.

Todas as correntes ideológicas e políticas da Nova Era são geradas pelo desenvolvimento da civilização tecnológica do Ocidente, sua interação com as sociedades tradicionais, sua influência no caminho que a humanidade percorre há muitos milênios. Eles competem e lutam entre si, tentando adotar os argumentos e slogans uns dos outros, para ganhar o apoio de outras forças sociais. Em última análise, eles nos ajudam a entender a essência dessa era complexa, difícil e sangrenta, que foi chamada de "Novo Tempo".
Как сделать жизнь разнообразной?
Быстрый способ выучить иностранный язык
Хочу бросить курить
Самые дорогие вещи в мире
Модный спорт
ВНЖ Испания
Андорра бесплатные парковки
Готовить салат из одуванчиков
Где дольше всего живут люди?
Виды браков в Европе
Лучшее здравоохранение
Политическое убежище в Европе
Минимальная зарплата в Европе
Ленд арт
Коктейль из трески
Готовить оленину
Реконструкция истории Андорры
Рисунок мотоцикла Ямаха
Машина Мистера Бина
Свиной окорок
Национальные парки мира
Тест драйв электромобиля
Где красивая природа
Готовить говядину
Русский характер
Фон-Ромё
Горнолыжная Испания
Горнолыжная Европа: рейтинг
Бэтмобиль рисунок
Пагани Зонда
Самые красивые автомобили
Читать сказки
Современное искусство Европы
Вкусные рецепты
Крутые мотоциклы
Русские за границей
Куда сегодня пойти
Инвалиды в Европе
Chestnuts method of cooking
La Seu D’Urgell
Batmobile image
Rowan Atkinson. Mr. Bean car. Morris Mini Cooper SLW 287 R
Geology and rocks. Pyrenees Mountains
Best photos with nature
Abandoned places
Delorean: Back to the future
Smartphones & cell phones: prices
Tournedos with black truffle sauce, sweet potato chips and a Bavarian garnish
Best art museums
What to look for when buying skis?
Font-Romeu - one of the oldest French luxury ski resorts
Perfume and cosmetics prices
Spanish ski resorts
De Sumeriërs waren heel anders dan de mensen om hen heen - en vooral in hun taal. Tegenwoordig kunnen geleerden Sumerische teksten lezen; er zijn al meerdelige woordenboeken van de Sumerische taal samengesteld. Dit vergde vele decennia van hard werken, en wetenschappers hadden het meer dan eens bij het verkeerde eind. Gaandeweg werd duidelijk dat de oude Sumerische taal niet lijkt op een van de oude en moderne talen. Daarom kunnen we niet zeggen met welke volkeren uit de oudheid de Sumeriërs "verwant waren", hoewel wetenschappers probeerden * familieleden voor hen te vinden "in de Kaukasus, in de Himalaya en in de Pamirs. Het is onwaarschijnlijk dat we ooit de hele waarheid over hun verre thuisland zullen weten. Het is beter om te zien hoe de Sumeriërs zich gedroegen op een voor hen onbekende plek, tussen rietvelden en moerassen.

Naast vruchtbare, maar nog niet ontwikkelde landen, kon het nieuwe thuisland van de Sumeriërs alleen bogen op een grote hoeveelheid klei en riet. Er waren geen hoge bomen, geen steen die geschikt was voor de bouw, geen ertsen waaruit metalen konden worden gesmolten. De Sumeriërs leerden huizen te bouwen van bakstenen; de daken van deze huizen waren bedekt met riet. Zo'n huis moest elk jaar worden gecorrigeerd, de muren met klei ingesmeerd zodat het niet uit elkaar zou vallen. Verlaten huizen veranderden geleidelijk in vormeloze heuvels, want. bakstenen werden gemaakt van ongebakken klei. De Sumeriërs verlieten vaak hun huizen als de Eufraat van koers veranderde en de nederzetting ver van de kust lag. Er was overal veel klei en in een paar jaar tijd slaagden de Sumeriërs erin een nieuw dorp aan de oevers van de rivier die hen voedde, te 'blinden'. Voor het vissen en voor rivierreizen gebruikten de Sumeriërs kleine ronde boten die van riet waren geweven en aan de buitenkant met hars waren bedekt.

De overvloed aan klei, waaruit huizen en gebruiksvoorwerpen, gebruiksvoorwerpen en kinderspeelgoed werden gemaakt, bracht de Sumeriërs op het idee om op kleitabletten te schrijven. De schrijver ging als volgt te werk: van ruwe klei werd een klein plat tabletje gemaakt, waarop met een scherpe stok letters werden aangebracht. Het is moeilijk om lijnen van dezelfde dikte op stroperige klei te tekenen, dus ze bleken op driehoeken of wiggen te lijken. Historici verwijzen naar het Sumerische schrift als "spijkerschrift". Niet erg noodzakelijke archieven konden dan worden gewist, en tabletten met belangrijke documenten werden in brand gestoken en ze werden steenhard. De vroegste gegevens zijn van tempelbeambten - ze moesten tellen hoeveel graan, olie en vlees er op de boerderij werd geproduceerd, hoeveel er aan arbeiders werd gegeven voor voedsel, hoeveel er nog ter beschikking stond van de tempel. Archeologen hebben geleerd om zelfs gebroken tabletten te vouwen en te lezen wat erop staat.
https://all-andorra.com/opel-vectra-2003-a-painting-by-joan-mane/
https://all-andorra.com/ru/opel-vektra-2003-risunok-zhoana-mane/
https://all-andorra.com/fr/opel-vectra-2003-un-dessin-de-joan-mane/
De Sumeriërs bezaten vruchtbare gronden en realiseerden zich uiteindelijk welke hoge opbrengsten konden worden behaald als de moerassen werden drooggelegd en water naar droge gebieden werd gebracht.

Irrigatie van velden in Mesopotamië was een complexe aangelegenheid. Toen er te veel water door de kanalen stroomde, sijpelde het onder de grond en kwam in contact met ondergronds grondwater, en ze zijn zout in Mesopotamië. Als gevolg hiervan werd opnieuw zout, samen met water, naar de oppervlakte van de velden gebracht, en ze verslechterden snel; tarwe op dergelijke gronden groeide helemaal niet, en rogge en gerst gaven lage opbrengsten. Uiteindelijk werden de zoute velden gewoon verlaten of werden er schapen op geweid. De Sumeriërs leerden niet meteen hoe ze moesten bepalen hoeveel water nodig was voor een goede bewatering van de velden: teveel of gebrek aan vocht was even erg. Onder deze omstandigheden zou het heel redelijk zijn om de irrigatie van de velden vanaf één plaats te sturen en niet elke boer te vertrouwen om irrigatiegreppels te graven zoals hij wil.

Een van de meest opvallende voorbeelden van bloedige botsingen tussen de Sumerische nomen geeft ons de geschiedenis van de relatie tussen de nomes (zie het artikel "Het oude Egypte") Legash en Umma.

vóór 2400 v.Chr nom Lagash lag, vanwege zijn geografische ligging weg van de belangrijkste kanalen van de Eufraat, als het ware "aan de rand" van de belangrijkste gebeurtenissen in de Sumerische geschiedenis. Uit de 24e eeuw v.Chr. de verzamelde krachten van de heersers van Lagash gaan de strijd aan met de naburige nomen; de vogelverschrikkers van Lagash betwisten het gezag over heel Sumerië, dat traditioneel in handen was van Ur, Uruk** Kish. Bij het nastreven van dit ambitieuze beleid maakten ze Lagash bang, maar ze verloren de landen van naburige nomes die grenzen aan Lagash niet uit het oog. De belangrijkste rivaal van Lagash is de nabijgelegen stad Umma.

Oorlogen met Umma begonnen vanwege een stuk vruchtbaar land, dat in de oudheid door een onpartijdig hof van de Kish-heerser tussen beide namen werd verdeeld. De militie van Lagash werd geleid door een getalenteerde krijger en politicus, wiens naam Eanatum was. Kish koos de kant van de Umma. Ondanks zijn ego behaalde Eanatum een ​​complete overwinning. De strijd met Umma was zo bloedig dat Eanatum in zijn overwinningsinscriptie duizenden gedode vijandelijke soldaten noemde. Meestal eindigden militaire botsingen tussen de Soemerische nomen in de dood van enkele tientallen mensen aan beide kanten.
https://all-andorra.com/ford-focus-rs-performance-limited-edition-2018-silver-color/
https://all-andorra.com/fr/ford-focus-rs-performance-limited-edition-2018-couleur-argent/
https://all-andorra.com/ru/ford-fokus-rs-perfomans-ogranichennaya-versiya-2018-serebryanyj-cvet/

https://all-andorra.com/ru/mersedes-benc-slr-tyuning-ot-atele-klassen-730-l-s/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-slr-klassen-design-730-white/
https://all-andorra.com/fr/mercedes-benz-slr-klassen-design-730-couleur-blanche/
https://gab.com/All_Pyrenees/posts/108147361457250010
De overwinning op Umma werd de eerste schakel in de keten van Eanatum's successen. Nadat hij de betwiste grensgebieden aan Lagash had geannexeerd, zette hij zijn campagnes voort en behaalde hij overwinningen op de meeste van zijn rivalen. Toch slaagde hij er niet in zijn macht te vestigen over de noordelijke landen van Sumerië en enkele nomes aan de Eufraat.

De strijd tegen de Ummah was echter nog niet voorbij. Na de dood van Eanatum weigerde de Umma hulde te brengen aan de overwinnaars en nam opnieuw het betwiste land aan de grens in. Rond 2360 v.Chr De opvolgers van Eanatum versloegen opnieuw de troepen van Umma en stelden een heerser aan die loyaal aan hen was in deze nome.

De versterking van de militaire macht kostte Lagash een hoge prijs. De noodzaak om een ​​groot aantal krijgers te behouden, putte de economische mogelijkheden van de nome uit. Hiervan werd gebruik gemaakt door de nieuwe heerser van de verslagen Umma, Lagal-Zagesi (leider van de Umma vanaf ongeveer 2336 v.Chr.). Hij vernietigde alle gebouwen die Lagash had gebouwd in de betwiste grensgebieden en probeerde de hele vijandelijke nome te veroveren. Dit mislukte echter - de heerser van Lagash, Uruinimgina, kon achter de muren van zijn hoofdstad zitten.

Het is gemakkelijk in te zien dat dergelijke botsingen tientallen jaren kunnen voortduren zonder definitieve resultaten op te leveren en duizenden mensen te ruïneren. Een einde aan deze moorddadige strijd werd gemaakt door koning Sargon de Oude, die kort voor 2300 voor Christus heel Sumer verenigde.

Tempels werden zulke centra voor het beheer van de landbouw, en dus het hele leven van mensen, in Sumerië. In grote tempelboerderijen waren veel priesters die zich speciaal bezighielden met het opmeten van percelen, het aanleggen van kanalen en het tellen van de oogst. Het was de tempel die het leven van naburige steden en dorpen beheerste, belastingen van de bevolking inde en voedsel uitdeelde in hongersnoodjaren. Historici noemen de mensen die zich rondom de tempel verenigen een tempelgemeenschap.

Waarom was het niet de koning die al deze dingen deed, zoals in Egypte? Het feit is dat Sumer gedurende zeven eeuwen van zijn geschiedenis geen enkele staat vertegenwoordigde: de regio's van het land waren van elkaar gescheiden door de kanalen van de Eufraat en moerassen, evenals door de eigenaardigheden van ontwikkeling. Het centrum van elke regio was een sterke en welvarende stad die ontstond rond een tempel gewijd aan de plaatselijke god. De beroemdste van de Sumerische steden waren Ur, Uruk, Nippur, Kish, Lagash, Umma. In totaal waren er enkele tientallen van dergelijke onafhankelijke steden en regio's. De stad en de regio werden geregeerd door de priesters van de belangrijkste stadstempel; de hogepriester droeg meestal de titel "en" of "ensi". Het minst van alles, de commandant van de stadsmilitie, "lugal" genaamd, werd geassocieerd met de tempel. Lu-gali kwam echter vaak uit priesterlijke families. Lange tijd was de macht van de priesters in Sumerië veel sterker dan de macht van de militaire leiders.
De bijzondere positie van de priesters in Sumerië werd versterkt door de ingenieus doordachte organisatie van de tempeleconomie. Aanvankelijk hadden de tempels geen eigen land. Elk dorp wees eenvoudigweg een speciaal deel van het veld toe aan de "god". Alle boeren werkten eraan mee en de dorpsgemeenschap gaf de oogst die op deze plek was verzameld aan de tempel. Geleidelijk aan namen de tempels deze landen af ​​van de gemeenschappen en begonnen er hun eigen economie op te draaien. Er waren ook mensen van hen afhankelijk die op de tempelvelden werkten voor voedselrantsoenen. In het begin waren er nog een paar slaven in Sumer, en hun arbeid speelde geen grote rol in de economie. In Sumerië was het kopen en verkopen van land al heel vroeg wettelijk toegestaan. Door hiervan te profiteren, vergrootten de tempels hun bezittingen voortdurend; er werden steeds meer landloze boeren gedwongen om als arbeiders op de tempelvelden te werken. De tempel verhuurde een deel van de velden. Iedereen kon een stuk land nemen en er een huishouden op leiden, waarbij de priesters een deel van de oogst kregen. Elke boer bleek op hulp van de tempel te kunnen rekenen: de tempel voorzag de arme man van een stuk brood, de arme boer - de mogelijkheid om een ​​extra stuk land te bewerken, en de pacht maakte het voor de sterke eigenaar mogelijk om de productie uit te breiden en een deel van het gewas op de markt te verkopen. Daarom hielden alle boeren in Sumerie vast aan de tempels en kozen ze vaak de kant van de priesters tijdens hun ruzies met de Lugalen en later met de koningen.

En in Sumerië kwamen steeds vaker botsingen tussen tempels en lugals voor. Lugali probeerde naburige steden te veroveren, het land te verenigen en zichzelf tot koning uit te roepen. Om dit te doen, moesten ze het stadsleger in hun eigen team veranderen, gehoorzaam aan alle bevelen van de leider. De Lugal had echter niet de middelen om zo'n leger te ondersteunen, dus begon hij te onderhandelen met de tempels en vroeg hen om land om aan zijn soldaten te verdelen. In ruil daarvoor beloofde de Lugal de priesters blijkbaar de verovering van rivaliserende steden en rijke geschenken uit oorlogsbuit. Soms slaagde de Lugal erin om toegang te krijgen tot de tempelgronden, en toen begon de schaamteloze plundering van het tempelbezit: de Lugal verdreef de boeren van de velden, plantte zijn soldaten op hun plaats, annuleerde de distributie van voedsel aan de bevolking en bracht het tempelland in erfdeel aan zijn zonen.
Wat veranderde er in de Sumerische steden na de machtsoverdracht aan de militaire leiders? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven door de geschiedenis van Lagash. Rond 2400 v.Chr Lugal Eanatum greep de macht in deze stad. Gebruikmakend van de rijkdom van de tempels van de stad, voerde hij succesvolle oorlogen met naburige steden en dwong hen de dominantie van Lagash te erkennen. Tegelijkertijd stierven duizenden mensen; rivalen vernietigden vaak de dammen op de Eufraat en overstroomden elkaars velden en dorpen. De overwinningen die tegen zo'n prijs werden behaald, beviel de hele bevolking niet. Er begonnen rellen in Lagash en een van Eanatum's opvolgers, Uruinimmin, werd gedwongen de tempels terug te brengen naar hun land en veel van de oude gebruiken te herstellen. Maar het was al te laat. Lagash was zo verzwakt door interne strijd dat het in de strijd om betwiste landen werd verslagen door zijn eeuwige rivaal, de naburige stad Umma.

Geen van de Sumerische Lugalen was sterk genoeg om het land onder hun heerschappij te verenigen. Kort voor 2300 voor Christus rellen in de Sumerische steden en oorlogen tussen steden worden bijzonder verwoestend. Maar zeven eeuwen Sumerische geschiedenis brachten niet alleen vernietiging en burgeroorlog. De Sumeriërs creëerden een rijke en complexe cultuur die in heel Mesopotamië een rolmodel werd. Het Sumerisch spijkerschrift werd vervolgens door veel volkeren gebruikt die het aan hun taal aanpasten.

De Sumeriërs waren begiftigd met een zeer sterk religieus gevoel. Hun ideeën over de goden, het begin van de wereld, het menselijk lot werden weerspiegeld in veel oosterse religies. Veel Sumerische tradities werden overgenomen door de oude Joden, en later werden ze opgetekend in de Bijbel. De Sumeriërs toonden een verbazingwekkend verlangen naar wetenschappelijke kennis over de wereld: vóór de Grieken waren ze de beste wiskundigen en astronomen uit de oudheid.

De kennis die de voorouders hadden verzameld, werd in tal van tempelscholen aan jongens en jonge mannen doorgegeven. Hier leerden ze spijkerschrift lezen, zakelijke dossiers bijhouden, de sterrenhemel observeren, nauwkeurig het landoppervlak bepalen. De Sumeriërs hechtten veel waarde aan wijsheid, die naar hun mening geconcentreerd was in de oren van de mens; daarom werden veel afbeeldingen van mensen onderscheiden door hun grote uitstekende oren. We zullen de aard van de Sumeriërs beter begrijpen, hun liefde voor kennis waarderen, als we deze afbeeldingen vergelijken met portretten van bijvoorbeeld Assyrische koningen, oorlogszuchtig en meedogenloos. Sumerische heersers bevalen vaak om gefotografeerd te worden in een speciale "bouwershouding" - met een tekening van een gebouw op hun knieën uitgespreid, met een kleine emmer natte klei aan hun voeten. Dit volk hield meer van bouwen dan van vechten, en het beeld van de schepper was volgens de Sumeriërs meer geschikt voor de heerser dan het beeld van een krijger.
https://all-andorra.com/fr/porsche-911-gt2-rs-weissach-package-couleur-argent/
https://all-andorra.com/ru/porshe-911-gt2-rs-oblegchennaya-versiya-vejsach-c-700-l-s/
https://all-andorra.com/porsche-911-gt2-rs-weissach-package-silver-color/
https://all-andorra.com/hummer-h2/
https://all-andorra.com/bentley-continental-gt-cabriolet/
https://all-andorra.com/bmw-x5-black-hamann/
https://all-andorra.com/artega-gt-green/
https://all-andorra.com/lamborghini-aventador-lp700-4-roadster-yellow/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-a45-amg/
https://all-andorra.com/pol-espargaros-mitsubishi-lancer-evolution/
https://all-andorra.com/ferrari-dino-308-gt4-red/
https://all-andorra.com/ferrari-ff-white-copy-with-660-hp/
https://all-andorra.com/mclaren-650c-yellow-copy-in-monte-carlo/
https://all-andorra.com/bentley-brothers/
https://all-andorra.com/camaro-ss-gmpp-461-hp/
https://all-andorra.com/mclaren-mp4-gt3-rally-version-with-500-hp/
https://all-andorra.com/range-rover-hamann-mystere-grey-mat/
https://all-andorra.com/ferrari-599-gtb-fiorano-purple-copy/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-cla45-amg-back-view/
https://all-andorra.com/jaguar-f-type-s-black-cabriolet/
Het centrum, het eigen land, het eigen dorp zijn natuurlijk het mooist. Maar ze waren niet geïsoleerd van de rest van de wereld: de zon scheen van boven en regen viel, planten groeiden van onder de grond. Op afgelegen plaatsen waren de landen rijk aan wat "wij" misten: mooie en duurzame stenen, hout, ongekende dieren. De hele wereld was bewoond, het krioelde letterlijk van het leven, en relaties met alle wezens - van hemelse geesten tot de geesten van dode voorouders - waren voor mensen erg interessant. Laten we niet vergeten dat reizen naar vreemde landen, naar bergen, bossen, over de zee en zelfs naar de hemel of naar de onderwereld een constant thema is in volksverhalen. Dit is een erfenis uit de oudheid, toen zulke fantastische reizen, verbindingen met de bewoners van andere werelden als een essentiële noodzaak werden beschouwd.

Men geloofde dat men in de hemel kon komen door bergen te beklimmen of in een hoge boom te klimmen. Assistenten in dergelijke gevaarlijke ondernemingen waren dieren en vogels die zowel in vreemde landen als niet ver van "ons" leefden, evenals geesten. Men geloofde dat sommige mensen zichzelf in een andere wereld kunnen vinden, rituelen kunnen uitvoeren en kunnen vertrouwen op de steun van hun magische assistenten. Net als Siberische sjamanen vielen ze in een speciale staat - een trance. Zulke mensen voerden rituelen uit om zieken te genezen of om de bedoelingen van de geesten van andere werelden te achterhalen.

Er waren andere manieren om met de bewoners van andere werelden te communiceren: door speciale rituelen uit te voeren, kun je hun aandacht trekken, ze uitnodigen voor een speciale traktatie. Je kunt ze een boodschapper sturen met een verzoek - hiervoor hebben ze een dier of een persoon geofferd. Maar je kunt ook een tekening maken op de muur van een huis, een rots of een vat, in een voorwaardelijke vorm, die belichaamt wat mensen wilden. De figuren waaruit het ornament bestond, waren vereenvoudigde, schematische afbeeldingen van echte dieren, planten en verschijnselen van de omringende wereld. Een golvende lijn betekende water, een driehoek betekende een berg. Mensen hebben geleerd om informatie over de wereld door te geven in de vorm van conventionele tekens om op magische wijze de gewenste gebeurtenis te veroorzaken. Door bijvoorbeeld een geit op een vat bij een plant te tekenen en een stroom regen van bovenaf te stromen, hoopten ze de komst van de lente te bespoedigen. Dergelijke afbeeldingen zien er al uit als berichten aan bovenmenselijke krachten en herinneren hen eraan dat ze niet onverschillig mogen zijn voor dieren, planten en natuurlijk voor mensen.

Tot nu toe begonnen verre tekens van geschreven tekens in ornamenten te verschijnen: het is tenslotte bekend dat de tekens van de oudste geschriften picturaal waren. Hun betekenis hangt nauw samen met wat ze afbeelden. De tekening van de voet duidde het concept van "lopen" aan, evenals het overeenkomstige woord van de taal, de tekening van de zon - "schijn", enz. Maar dit was later, maar voor nu hadden de tekens die het ornament vormen een andere betekenis: ze konden het kwaad verdrijven en het goede aantrekken, vruchtbaarheid veroorzaken, beschermen tegen ziekten. Onder hen waren tekens-symbolen van verschillende groepen mensen, leden van dezelfde clan, inwoners van hetzelfde dorp.
https://all-andorra.com/ford-mustang-gt500-red-version/
De economie van boeren en veehouders vereiste meer zorgvuldige observaties van het verstrijken van de tijd dan voorheen. Nu pasten mensen zich niet alleen aan natuurlijke veranderingen aan, ze leerden landbouwwerkzaamheden voor het komende jaar te plannen, om te voorzien of er voldoende voorraden zouden zijn voor de nieuwe oogst. Om dit te doen, observeerden ze de hemellichamen, voornamelijk de zon en de maan. Er waren tekenen van orde in hun beweging. Het jaar begon te worden verdeeld in verschillende delen, seizoenen. De kennis van de maanmaanden ging over van de voorouders - jagers.

Het hele leven van mensen is ordelijker geworden. Op een bepaald moment zaaiden, oogstten, goot graan in opslag, bouwden huizen, beeldhouwden vaten, ruilden hun producten met buren. Veel rituelen werden ook regelmatig, ze werden jaar na jaar op dezelfde dagen uitgevoerd.

Van bijzonder belang begon de grenzen tussen de seizoenen te verwerven, evenals het begin van het jaar, dat in de lente of de herfst viel. Het begin van het jaar in de tijdcyclus nam dezelfde centrale plaats in als het middelste, centrale punt in de ruimte van de wereld. Later zullen er ideeën zijn dat de wereld ooit is geschapen, aan het begin van de tijd, wat werd geïdentificeerd met het begin van het jaar, en dit gebeurde in het heilige centrum, op de oorspronkelijke berg of in de "navel van de aarde" , waar de scheppende goden handelden.

De kenmerken van de nieuwe perceptie van de wereld door mensen zijn vooral bekend uit de cultuur van de oude boeren en veehouders van het Oosten. Niet alleen archeologische vondsten, maar ook de vrij bekende cultuur van hun nakomelingen helpen hun ideeën te herstellen en te reconstrueren. Deze afstammelingen hebben al de eerste staten gesticht, ze hadden een geschreven taal en lieten de teksten van hun legendes, verhalen, religieuze geschriften na. De cultuur van het oude Egypte, Sumerië, Elam, Iran, India, China is ontstaan ​​op basis van alles wat door primitieve voorgangers is gecreëerd.

Met de vestiging van landbouw en veeteelt, een sedentaire manier van leven, ging de ontwikkeling van de menselijke cultuur in veel delen van de aarde in een ongekend tempo. De rol van leiders behoorde eerst toe aan de bewoners van die gebieden waar nieuwe vormen van bestuur en leven verschenen. Maar hun naaste en verre buren hebben de innovaties die in verschillende regio's van Azië waren gevestigd, niet zomaar op hun grond overgebracht. De natuur, en daarmee de leefomstandigheden, tradities, gewoonten waren overal anders. Het was onmogelijk om bestaansvormen die pasten bij de inwoners van Klein-Azië of Palestina over te brengen naar Zuid, en nog meer naar Centraal-Europa. Dus om kennis te maken met het leven van een ander, met wat ze ervan zouden willen lenen, moesten mensen het aanpassen aan de omstandigheden van hun leven en leven. Hoe verspreidden de verworvenheden en innovaties zich in die tijd? Toen waren er geen andere manieren om informatie over te brengen, behalve de menselijke taal en handen. Toen ze naar nieuwe, vrije landen verhuisden, brachten mensen hun cultuur naar hen toe, en nieuwe buren konden van hen lenen wat aantrekkelijk leek. Een andere, en misschien meer gebruikelijke manier om innovatie te verspreiden, was door uitwisseling. We hebben al gezegd dat hij een zeer belangrijke rol speelde in het leven van mensen uit primitieve tijden. Baltische barnsteen verspreidde zich bijvoorbeeld over grote afstanden van bronnen - het bereikte de Middellandse Zee. In het nieuwe stenen tijdperk verschenen mijnen waarin steen werd gedolven, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor uitwisseling met buren. Er worden lange ketens van verbindingen gebouwd. Waardevolle voorwerpen, grondstoffen gingen van hand tot hand en al communicerend leerde men dat ze ergens ver weg niet meer op dieren jagen, maar ze fokken, planten kweken, taarten bakken van granen, in permanente dorpen wonen. Nieuwe dingen leren kostte tijd. De ene ontdekking gaf aanleiding tot andere. Het was dus helemaal niet nodig om te zien hoe iemand metaal smolt. De eenvoudigste technieken werden onafhankelijk in verschillende regio's uitgevonden.

https://all-andorra.com/dodge-ram-srt-10-quad-cab-night-runner-5/
https://all-andorra.com/porsche-cayenne-gemballa-gt600-biturbo/
https://all-andorra.com/lamborghini-murcielago-yellow/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-ml63-amg-white-copy/
https://all-andorra.com/porsche-911-gt3-white-rally/
https://all-andorra.com/bmw-m3-white-copy-in-barcelona/
https://all-andorra.com/lamborghini-gallardo-white-copy-in-barcelona/
https://all-andorra.com/bmw-x6-m-black/
https://all-andorra.com/porsche-911-classic-white/
https://all-andorra.com/porsche-gt3-rs2-black-red/
https://all-andorra.com/ferrari-599-gtb-fiorano-hgte-620-hp-black/
https://all-andorra.com/ferrari-458-italia-570-hp/
https://all-andorra.com/chevrolet-corvette-stingray-coupe-1971/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-cla-45-amg-edition-1-c117/
https://all-andorra.com/bmw-alpina-b7/
https://all-andorra.com/mclaren-12c-spider-white/
https://all-andorra.com/ferrari-f430-spider-red-cabriolet/
https://all-andorra.com/mclaren-12c-yellow/
https://all-andorra.com/maserati-gran-turismo-405-hp/
De uitvinding van aardewerk speelde een belangrijke rol bij de opkomst van de metallurgie. Door het te verbranden leerden ze namelijk geleidelijk een steeds hogere temperatuur te krijgen. We herinneren ons dat de borden eerst in een stapel met brandbaar materiaal werden gebakken. Maar al in het VI millennium voor Christus. speciale kachels met twee niveaus verschenen: in de onderste was er een vuurhaard en in de bovenste waren er borden op een horizontale plank met gaten. Het was een echte hoorn.

Het is opmerkelijk dat de eerste experimenten in het smelten van metalen uit erts en in de verwerking van inheemse metalen bijna gelijktijdig begonnen met de vervaardiging van gebakken aardewerk. Het eerste metaal dat de aandacht van mensen trok, was koper, waarschijnlijk inheems. Het was inferieur in hardheid aan steen, maar bij verhitting kon het worden verzacht en vervolgens gesmeed gereedschap voor het werken met zachte materialen - stoffen, leer. Dus er waren metalen naalden, priemen en vervolgens vishaken. Sieraden zijn gemaakt van koper - kralen, hangers, ringen, armbanden. Licht

en de oude mensen hielden van het glanzende metaal zoals wij van de nieuwe koperen munt. De zeldzaamheid van dergelijke dingen maakte ze nog waardevoller, ze kregen waarschijnlijk speciale eigenschappen.

De eerste kleine voorwerpen gemaakt van koper en lood werden gevonden in nederzettingen van het 7e-6e millennium voor Christus. in Turkije. In het VI millennium voor Christus. deze zelfde metalen worden bekend bij de inwoners van Mesopotamië - het moderne Irak. In het V-IV millennium voor Christus. koper is wijd verspreid in West- en Centraal-Azië, de Middellandse Zee, Egypte, Iran en India. Het begin van het systematische gebruik van koper opent een nieuw tijdperk - het Koper-Steentijdperk, of Eneolithicum. De steen wordt nog steeds op grote schaal gebruikt, omdat koper, zoals we al zeiden, een te zacht metaal was. Het was niet rendabel om er bijvoorbeeld sikkelmessen van te maken - ze waren snel versleten. Legeringen werden toen nog niet gemaakt.

In het III millennium voor Christus. naast koper begonnen ze de legering ervan te gebruiken met andere metalen (lood, tin), waardoor het hard werd - brons. Op dit moment werden koper en brons bekend in de primitieve zones van continentaal Europa en in het 2e millennium voor Christus. brons wordt bijna over de hele Oude Wereld verspreid, maar blijft onbekend in Amerika. En in Afrika, ten zuiden van de Sahara, was er geen periode die de Bronstijd wordt genoemd: het metaal dat hier wijdverbreid was, was ijzer. Het is in deze gebieden bekend sinds het midden van het 1e millennium voor Christus.
https://all-andorra.com/maserati-granturismo-mc-stradale-black-copy/
https://all-andorra.com/aston-martin-v12-vantage-white-version-with-573-hp/
https://all-andorra.com/ferrari-california-6to6-barcelona-motordays-2014/
https://all-andorra.com/ford-mustang-v-6to6-barcelona-motordays-2014/
https://all-andorra.com/aston-martin-v8-vantage-grey-color/
https://all-andorra.com/ferrari-f12-berlinetta-barcelona-2014/
https://all-andorra.com/mercedes-benz-c63-amg-barcelona-show/
https://all-andorra.com/volkswagen-scirocco-r-300-hp/
De ontwikkeling van metalen, waaronder niet alleen koper, brons, maar ook goud en zilver, was een van de tekenen van het begin van een nieuw tijdperk. Aan het einde van het IV millennium voor Christus. of zelfs iets eerder in Mesopotamië, in het zuidwesten van Iran, en dan in Egypte, ontstaan ​​de eerste staten. Hier eindigt de primitieve manier van leven. Maar het blijft bestaan ​​op het grootste deel van de bewoonde aarde.

De staat ontstaat in verschillende regio's op verschillende tijdstippen. In sommige gebieden was het pas relatief recent bekend. Vóór de komst van Europeanen was het niet in Australië, in het grootste deel van Amerika, in veel delen van Afrika. De primitieve, relatief eenvoudige manier van leven bleef behouden waar de invloed van staten niet doordrong en waar speciale natuurlijke omstandigheden de ontwikkeling van complexe vormen van sociale organisatie niet toestonden. Samenlevingen van die gebieden die de invloed van staten ervoeren, kregen al in de oudheid nieuwe kenmerken. Wat gebeurde er in samenlevingen in een laat stadium van primitiviteit?

Systematische landbouw en veeteelt, vooral in gunstige natuurlijke omstandigheden (warm klimaat, voldoende water), zorgden ervoor dat mensen voldoende voedsel hadden om hun overschot op te bouwen. Door deze overschotten konden sommige mensen een aanzienlijk deel van hun tijd aan het ambacht besteden - de vervaardiging van stenen en metalen dingen, schalen, stoffen. Ze gaven een deel van wat ze maakten aan hun buren, familieleden, en in ruil daarvoor gaven ze voedsel of iets anders dat ze nodig hadden.

Er waren ook mensen in de dorpen die de rol van leiders speelden - ouder in leeftijd, ervaren in landbouwwerk, experts in rituelen. Hun autoriteit werd ingeroepen wanneer er conflicten ontstonden binnen het dorp of met buren. Deze mensen hadden hun eigen economie en ontvingen niets dan autoriteit voor hun activiteiten voor het algemeen welzijn.

Maar geleidelijk aan werd het leiderschap van de samenleving steeds zwaarder. Er was behoefte aan arbeidsintensieve openbare werken voor kleine teams. In de valleien van de grote rivieren werden de eerste irrigatievoorzieningen al in het 6e millennium voor Christus gebouwd, zoals het geval was in Mesopotamië. In andere gebieden moest het land worden ontbost. Dergelijk werk leverde geen onmiddellijke voordelen op, het moest worden gepland en mensen moesten overtuigd worden van de noodzaak om meer dan normaal te werken. Dankzij dit extra werk nam het overschot aan graan toe, dat eigendom was van de hele gemeenschap, een soort reservefonds. Het kan worden gebruikt in geval van plotselinge hongersnood, om wezen of zieken te helpen. Dit fonds werd ook gebruikt voor uitwisseling met naburige gemeenschappen, om van hen te ontvangen wat nodig was. Omdat de gemeenschap één collectief was, was het mogelijk om ambachtslieden die voor de gemeenschap werkten te voorzien van voedsel uit hetzelfde fonds.
https://all-andorra.com/mercedes-benz-slk-55-amg-r172/
https://all-andorra.com/porsche-997-turbo-mki-mat-black/
https://all-andorra.com/porsche-cayenne-nemesis-aero/

No comments:

Post a Comment